CHP'den Kahramankazan ve 15 Temmuz teklifi
AA

CHP, Ankara'nın Kazan ilçesinin adının "Kahramankazan" olarak değiştirilmesi ve 15 Temmuz'un "Demokrasi ve Direnme Hakkı Günü" olarak tatil ilan edilmesi için kanun teklifi verdi.

KILIÇDAROĞLU'NUN İMZASI VAR

Teklif, TBMM Başkanlığına CHP Genel Başkanı, İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Levent Gök ile Ankara milletvekillerinin imzasıyla sunuldu.

KAHRAMANKAZAN

Teklif, Ankara'nın Kazan ilçesinin adının "Kahramankazan" olarak değiştirilmesini öngörüyor.

CHP: "DEMOKRASİ VE DİRENME HAKKI GÜNÜ"

Ayrıca, Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanun'da da değişiklik yapan teklif, darbe girişiminin olduğu 15 Temmuz gününün, "Demokrasi ve Direnme Hakkı Günü" olarak tatil ilan ediyor.

EMPERYALİZM UŞAĞI BİR ÇETE..

Teklifin gerekçesinde, cumhuriyetle hesaplaşmaya yönelik faaliyet gösteren, devlet kurumlarına yerleştirilmiş emperyalizm uşağı bir çetenin, 15 Temmuz'da parlamenter demokrasiye karşı darbe girişiminde bulunduğu anımsatıldı.

AK PARTİ'NİN TEKLİFİ

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım ile AK Parti'li 100'ü aşkın milletvekilinin imzaladığı kanun teklifiyle, Ankara'nın Kazan ilçesinin adının "Kahramankazan" olarak değiştirilmesi, Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanuna 15 Temmuz gününün de eklenmesi öngörülüyor.

AK PARTİ: "DEMOKRASİ VE ÖZGÜRLÜK GÜNÜ"

Kanun teklifine göre, söz konusu yasada, "1 Ocak günü yılbaşı tatili, 1 Mayıs günü Emek ve Dayanışma Günü ve 15 Temmuz günü Demokrasi ve Özgürlük Günü tatilidir." düzenlemesi yer alacak.

GEREKÇEDE FETÖ VAR

Gerekçede Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki askeri üniformalı bir grup FETÖ mensubu cuntacı terörist tarafından 15 Temmuz 2016'da Türkiye Cumhuriyeti devletini, demokrasiyi, milli iradeyi hedef alan hanice bir darbe girişiminde bulunulduğu anımsatılarak, buna karşı başta Ankara ve İstanbul olmak üzere Türkiye'nin her yerinde vatandaşların canı pahasına darbeci güçlerle mücadele ettiği hatırlatıldı.

FETÖ mensuplarının darbe teşebbüsüne karşı kahramanca direnişin ortaya konulduğu önemli yerlerden birisinin de darbecilerce karargah olarak kullanılan, savaş uçakları ve helikopterleri seferber ettikleri Akıncı Hava Üssü'nün yer aldığı Kazan ilçesi olduğu ifade edilen gerekçede, vatandaşların kahramanca mücadeleyle jetlerin havalanmasına engel olarak sivil direnişin ateşleyicisi olduğu belirtildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)