CHP'li muhaliflerden Kılıçdaroğlu'na cevap

CHP'li muhaliflerden Kılıçdaroğlu'na cevap

CHP'de ulusalcı kanadın önceki gün yaptığı kurultay çağrısıyla başlayan gerilim, Kılıçdaroğlu'nun kurultay çağrısı yapan muhalifleri seçim döneminde çalışmamakla itham ettiği ve partiye bu isimleri getirmekle pişman olduğu açıklamasıyla iyice arttı.

Kılıçdaroğlu; “Bu arkadaşlarımıza sormak isterim: Acaba Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde seçim bölgelerine gidip çalıştılar mı? Hem çalışmayacaksın hem de eleştireceksin. CHP'yi bu eski hastalıktan kurtarmak lazım. CHP'nin tabanı bu çıkışlarından rahatsız. Burada üzülerek ifade edeyim ki, bu arkadaşlarımın çoğunu siyasete taşıyan benim. Bundan da pişmanım.” şeklinde konuşmuştu.

KILIÇDAROĞLU'NA MUHALİFLERDEN SERT TEPKİLER GELİYOR

Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerine sert yanıt veren muhaliflerin hafta sonuna kadar yol haritalarını şekillendirmesi bekleniyor. Kılıçdaroğlu'nun kendilerini hedef alan açıklamasına muhaliflerden sert tepki geldi. Muhalif isimler şunları şöyledi:

''GEÇMİŞ MÜCADELEM HERKESÇE MALUMDUR''

Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan; ''Partinin kurucu ilkelerine, değerlerine vurgu yapmak, Mustafa Kemal'e vurgu yapmak hastalıklı zihniyetin ifadesiyse bu ikrardır ve tam anlamıyla suçüstüdür. Geçmiş mücadelem herkesçe malumdur.''

''RİYAKARLIK MI YAPMAMIZ GEREKİYOR''

İstanbul Milletvekili Nur Serter; ''Bizler, sokaktan rastgele toplanmış milletvekilleri değiliz. Kılıçdaroğlu'nun iltifatına mazhar olarak da milletvekili olmadık. ‘Ben vekil yaptım, bana biat etmek zorundalar' anlayışı, CHP genel başkanlarında görülmemiştir. Kurultay talep ettik; demokratik hakkımızdır. Medya aracılığıyla böyle bir değerlendirme yapması, CHP Genel Başkanlığı makamına yakışmamıştır. Sahada çalışmamız doğrudan genel merkez tarafından engellendi. Riyakârlık mı yapmamız gerekiyor.''

İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler; ''Basın toplantısında açıklama yapan milletvekilleri, seçim süresi boyunca, yazılı olarak, TBMM çalışmalarına katılmakla görevlendirilmiştir. Üç başkanvekilinin ortak imzasıyla görevlendirme yazısı, 17 Temmuz 2014 tarihli. Yazıda, ‘Genel Kurul çalışmaları için görevlendirilen milletvekillerimizin Ankara'dan ayrılmamalarını, mazeretsiz olarak çalışmalara katılmalarını' ifadesi yer almıştır.''

''BEN GENEL BAŞKANDAN DAHA ESKİYİM''

Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz; Milletvekillerini, partiye getirdiğinden pişman olduğunu söylüyor. Ben partide, Genel Başkan'dan daha eskiyim, 1988'de geldim. Toplumdaki yerleri, ağırlıkları nedeniyle milletvekillerimizi bu partiye davet edip, geldiklerinde de Genel Merkez'in her kararına biat içinde olmalarını beklemek doğru değildir. Kurultay için imza toplamaya başlayacağız.

''PARTİMİN ERİYİP GİTMESİNİ SEYRETMEYECEĞİM''

Parti yönetimini suçlayan Grup Başkanvekili Muharrem İnce de; "Ortada büyük bir hezimet var, hâlâ susmak ve 'başarılıyız' demek yakışmıyor. Yurttaşlarımızın umutsuzluğa sürüklenmesini ve partimin eriyip gitmesini seyretmeyeceğim” değerlendirmesinde bulunmuştu.