CHP'li Tanrıkulu ölen BDP'linin taziye evinde

CHP'li Tanrıkulu ölen BDP'linin taziye evinde

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde bulunan Aktütün 5'inci Hudut Tabur Komutanlığı'nı ziyaret etti. Beraberindeki Genel Başkan Yardımcıları Birgül Ayman Güler ve Yakup Akkaya ile askeri helikopterle Aktütün 5'inci Hudut Tabur Komutanlığı'na geçen Kılıçdaroğlu, burada askerlerle birlikte karavana yedi. Kılıçdaroğlu ile sınır birliklerine gitmeyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, 'canlı kalkan' eylemi sırasında çıkan olaylarda yaşamını yitiren Van İl Genel Meclisi üyesi BDP'li Yıldırım Ayhan için kurulan taziye evini ziyaret etti.

KILIÇDAROĞLU İLE GİTMEDİ

Van'da kalan Sezgin Tanrıkulu ile birlikte CHP İl Başakanı Ertuğrul Çabuker ve partililer gittikleri taziye evinde Ayhan'ın yakınları tarafından kapıda karşılandı. Seçgin Tanrıkulu, burada dua ederek Yıldırım Ayhan'ın yakınlarına başsağlığı diledi. Olay hakkında yakınlarından da bilgi alan Tanrıkulu her ölümün kendilerinde derin acılar yarattığını ve bu acıların ölümlerin sona ermesi gerektiğini söyledi.

"TÜRKİYE 30 YILDIR BÜYÜK ACI DUYDU"

Tanrıkulu, şöyle dedi: "Artık hiç kimsenin Türkiye'de burnunun dahi kanamaması lazım. Türkiye de barış, güvenlik politikalarıyla oluşmaz, oluşturulamaz. Türkiye'de güvenlik, barış ve demokrasi politikalarıyla sağlanabilir. Türkiye'nin demokrasi ve barış politikalarını önüne hedef olarak koyması lazım. Böyle bir yol haritasını böyle bir süreci başlatması lazım ki ancak barışı ve güvenliği bu şekilde sağlayabiliriz. Önceliğin Türkiye'de savaş, çatışma ve ölüm olmaması lazım. 30 yıldır Türkiye toplumu bu ölümlerden büyük acı duydu. Hiçbir insanımızın ölümüne kimsenin tahammülü kalmadı. Hiç bir gencimizin ölümüne tahammül kalmadı. Türkiye'nin her yerinde Batısı,Doğusu ve Ege'sinde silaha çatışmaya ve ölüme karşı çıkmalıyız. Partim adına dostlarıma başsağlığı diliyorum. Olmasını tasvip etmediğimiz bir olay gerçekleşmiştir. Bu acıyı derinden yaşadığımızı ifade etmek istiyorum."

"BU ORTAMDAN, BU ACILARDAN GELİYORUM"

Bu acıları yaşadığını bu ortamdan geldiğini söyleyen CHP'li Tanrıkulu, "Bu ortamlardan geliyorum bu acıları en az sizin kadar yaşadım. Acınızı paylaşmak için buraya geldim" dedi. Zulüm nerde olursa kimden gelirse karşı çıktıklarını söyleyen Tanrıkulu, şöyle dedi: "Zalim kim olursa olsun onun karşısında duracağız. Onun için bugün buradayız, acınızı biliyoruz. Bizim görevimizde Türkiye'nin her yerinde hukuku egemen kılmaktır. Yaşam hakkını savunmak insanların ölmeyeceği barış içerisinde demokrasi içerisinde Türkiye'nin bütün meseleleri için ortam oluşturmaktır. Böyle acıları hiç kimsenin yaşamamasını sağlamaktır. Meclis'te bu sorunun silahsız çözümü için bir tek insanın ölmemesi için çaba içerisinde olacağız."

Sezgin Tanrıkulu'nun konuşmasının ardından konuşan Yıldırım Ayhan'ın kayınpederi Tevfik Yayla ise "Artık bu ateş sönsün. Kimse ölmesin. Başbakan Erdoğan bu soruna çözüm bulsun. CHP isterse ayağını yere basarsa bu sorunu çözebilir" dedi.

CHP'li Tanrıkulu ölen BDP'linin taziye evinde