Çiftçilerin omzuna çıkan MHP'li başkan görevden alındı

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Nedim Zurnacı, hasar gören seraları çiftçilerin omuzlarında inceledi. İlk olarak Ensonhaber.com'un duyurduğu bu olay büyük tepki topladı.

GÖREVDEN ALINDI

MHP'li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'den 3 gün sonra açıklama geldi. Belediyenin internet sitesinden yapılan açıklamada, kar yağışının ardından zarar gören seraların incelenmesi ve hasar tespiti yapılması için Nedim Zurnacı ve bir heyetin görevlendirildiği hatırlatıldı.

Zurnacı'nın çiftçiler tarafından taşınmasının basına yansıması üzerine soruşturma başlatıldığı ve Nedim Zurnacı'nın görevden alındığı duyuruldu.

Çiftçilerin omzuna çıkan MHP'li başkan görevden alındı

BELEDİYEDEN YAPILAN AÇIKLAMA

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin internet sitesinde yayınlanan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

30 Aralık 2014 tarihi itibariyle bölgemizde baş gösteren yoğun kar yağışı nedeniyle, Akhisar ilçemize bağlı Çamönü Mahallesi’nde yoğun kar yağışının ardından zarar gören seraların incelenmesi ve hasar tespiti yapılması için Kırsal Hizmetler Daire Başkanımız Nedim ZURNACI ve bir heyet, 31 Aralık 2014 tarihinde görevlendirilmiştir.

Yapılan çalışma esnasında hizmet anlayışımız, vatandaşa yaklaşımımız ve değerlerimiz açısından asla tasvip etmeyeceğimiz şekilde Daire Başkanımızın çiftçilerimiz tarafından taşınmasına ilişkin olarak görüntüleri basına da yansıyan olay meydana gelmiştir.

Meydana geldiği andan itibaren takibimizde olan olaya istinaden, olaydan sonraki ilk mesai günü olması hasebiyle bugün itibariyle 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 125 ve devam eden maddeleri gereğince idari soruşturma başlatılmış ve ilgili daire başkanımız görevinden alınmıştır."

Manisa'da çiftçilerin omuzlarında hasar tespiti

Çiftçilerin omzuna çıkan MHP'li başkan görevden alındı