Contemporary Istanbul açıldı

Çağdaş sanat fuarı Contemporary Istanbul’un (CI) 12. edisyonunun açılışı dün gerçekleşti. Sanatseverlere kapılarını bugün açacak fuar, 17 Eylül’e dek sürecek. Akbank’ın desteğiyle gerçekleşen etkinliğe 42’si yabancı, 73 galeri katılıyor.

1500 SANAT ESERİ VAR

Yaklaşık 1500 sanat eserinin bulunduğu Contemparory Istanbul, Akbank’ın desteğinin yanı sıra Ferko ile Yıldız Holding sponsorluğunda Lütfi Kırdar Rumeli Salonu ve İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenleniyor. Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından kurgulanan fuarın mimari tasarımı, özellikle açık havada yer alan kamusal alanlara yapılan vurguyla, bir kent parkı çeşitlemesi dikkat çekti.

Contemporary Istanbul açıldı

FATMA ZEYNEP ÇİLEK'İN SANATI DİKKAT ÇEKTİ

Dikkat çeken sanatçılar arasında Fatma Zeynep Çilek in işleri yer alıyor. Bu yıl "Zamanın Gizleyemediği Selçuklu Kadını" isimli video art hazırlamış. Selçuklu nun yeninden canlanmasını gerçek bir türk kadının toplumdaki ve sosyal hayattaki gücü gibi temalara yer veriyor. Resimlerinde Selçuklu motiflerini op art tekniği ile yeniden yorumluyor. Geçmiş ile gelecek hakkında köprüler kuruyor. İşlerini Merkür Galeri B1 110 da görebilirsiniz.

Contemporary Istanbul açıldı

Contemporary Istanbul açıldı

Contemporary Istanbul açıldı

FUAR 17 EYLÜL'DE BİTİYOR

Pazar günü 12:00 - 20.00 saatleri arasında açık olan Contemporary İstanbul pazar gününe kadar gezilebilir.