Cumhurbaşkanı Erdoğan: Direkt 5G'ye geçmeliyiz
AA

erdoğan2

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünyada 5G'nin, 3G altyapısı olan Türkiye'de ise 4G'nin konuşulduğunu belirterek, "4G ile zaman kaybetmemize gerek yok. İki yıl içerisinde Türkiye de 5G'ye geçmeli. Aksi takdirde Türkiye adeta 4G'li bir çöplük haline döner" dedi.

Erdoğan, Türk Telekom'un 175. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla JW Marriott Otel'de düzenlenen törende yaptığı konuşmaya, kuruluşundan bugüne Türk Telekom'a emek verenlere şükranlarını sunarak başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Direkt 5G'ye geçmeliyiz İZLE

"EN ÖNEMLİ PAY TELEKOM'UN"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, küresel düzeyde her alanda etki ve iddia sahibi haline gelen Türkiye'nin bu konumunun en iyi ve en önemli örneklerinden birinin Türk Telekom olduğunu söyledi. "Bugün ülkemizde, kendi imkanlarımızla oluşmuş ve içinden küresel markalar çıkarmış bir telekomünikasyon sektöründen bahsedebiliyorsak bunda en önemli pay şüphesiz ki Türk Telekom'undur" diyen Erdoğan, Türkiye'nin en köklü kurumlarından Türk Telekom'un faaliyetlerini, 2005'ten bu yana özel sektör çatışı altında sürdürdüğünü hatırlattı.

"3G İLE BİRAZ DAHA SABIR"

Kutlama programı öncesinde yetkililerden kısa bir brifing aldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"Şimdi 4G meselesi konuşuluyor. Ben de diyorum ki, dünya şu anda 5G'yi konuşuyor, biz 3G'deyiz. Dolayısıyla 4G ile bizim zaman kaybetmemize gerek yok. Öyleyse biz şu anda 3G ile biraz daha sabır, iki yıl içerisinde Türkiye de 5G'ye geçmeli. Biz buna adım atmalıyız. Aksi takdirde Türkiye adeta 4G ile bir çöplük haline döner. Bunu aşmamız lazım. 3G'de iyi bir noktadayız, sabırlı olalım, 5G'ye çalışalım, 3G'den 5G'ye atlayalım. Yapmamız gereken bu. Bunu yapar mıyız? Kesinlikle yaparız. Bu safhalara biz iyi geldik.

1980'li yılların ikinci yarısından itibaren ülkemizin hemen her yerinde telefon talepleri kısa sürede karşılanmaya başladı, telefon görüşmelerinin de kalitesi arttı. Türkiye, 'Telgrafın tellerine kuşlar mı konar' türküsünü verdiği mesajlardan çalmayan telefonlar üzerine şarkıların yazıldığı günlere geldi. Sonra hayatımıza araç telefonları, mobil telefonlar girdi. Ardından da cep telefonlarıyla tanıştık. Buna rağmen klasik telefonların hayatımızdaki önemi asla azalmadı. Altyapısı güçlendirilen, hizmet kalitesi ve çeşitleri artırılan klasik telefon sistemi ev ve iş hayatımızın vazgeçilmezleri arasındaki yerini koruyor."

"REKABETİ ARTIRIN, REKABETTE FAYDA VARDIR"

Türk Telekom'un iletişim alanındaki farklı hizmetleri bünyesinde toplayan yapısıyla, bunları birbirlerini destekleyecek şekilde halkın hizmetine sunarak alanda önemli bir konuma sahip olduğuna vurgu yapan Erdoğan, Türk Telekom'un kendi alanında yapacağı yatırımlar ve sunacağı hizmetlerle Türkiye'nin 2023 hedeflerine destek sağlayacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Çünkü biz artık teknoloji ithal eden veya sadece kullanan değil aynı zamanda tasarlayan, geliştiren ve ihraç eden bir ülke olmak istiyoruz. Grup şirketleri aracılığıyla bu kapsamda önemli başarılar ortaya konduğunu biliyorum. Son 10 yılda internet bağlantı hızını 16, internet kullanımını 30 kat artıran Türk Telekom'un atılımlarını takdirle takip ediyorum. Bununla birlikte önümüzdeki dönemde Türk Telekom'un teknoloji geliştirme konusunda çok daha atak, çok daha kararlı bir yaklaşım benimseyeceğine inanıyorum.

2023 yılında 160 milyar dolara ulaşacağı öngörülen bilişim sektörü içinde Türk Telekom'un öncü ve farklı yerini koruyacağını düşünüyorum. Uzun süredir 'Türkiye'nin en değerli şirketi' unvanını elinde bulunduran Türk Telekom'dan bu uygun şekilde performansını katlayarak artırmasını bekliyorum ama biraz bu ara rekabet halinde olduğu şirketten geri düşme gibi bir durumu var. Rekabeti artırın. Rekabette fayda vardır. Bugün artık iletişim sektöründe Avrupa'nın önde gelen ülkeleri arasında yerini almış Türkiye'nin 2023 yılında her konuda olduğu gibi bu alanda da liderliği zorlayacağına inanıyorum."

"PEK ÇOK GENÇ SPOR HAYATINA ATILDI"

Türk Telekom'un sadece kendi sektöründe değil, sosyal sorumluluk projeleri ve spor alanındaki başarılarıyla da marka değerini ortaya koyduğunu belirten Erdoğan, doğum yılı olan 1954'te kurulan PTT Spor Kulubü'nün 1998'de bugünkü adını alan kulübün geçmişte futbol, voleybol ve basketbolda çok önemli başarılara imza attığını kaydetti.

İllerdeki Türk Telekom müdürlüklerinin desteğiyle pek çok gencin spor hayatına atıldığını, önemli başarılar elde ettiklerini anlatan Erdoğan, özellikle basketbolda dört kez Türkiye Kupası finali oynayan, 2007-2008 sezonunda da kupayı Ankara'ya getiren Türk Telekom Spor Kulübü'nün başarılarını takdirle takip ettiğini dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Play off konusunda kendilerinden güzel haberler bekliyoruz" diyerek, sporcuları kutladı ve başarılarının devamını temenni etti.

Konuşmasını Türk Telekom'un 175'inci kuruluş yıl dönümünü kutlayarak ve daha nice yıl dönümlerinin böyle sevinç ve iftiharla yaşanmasını dileyerek bitiren Erdoğan, "Yönetim kurulundan ülkemizin en ücra köşesindeki memuruna, teknisyenine, işçisine kadar Türk Telekom'un tüm mensuplarına hizmetleri için teşekkür ediyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının ardından Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Hariri ve CEO Rami Aslan'ın da sahneye gelmesiyle, 40 yıldır kurumda çalışanları temsilen Osman Yılmaz, Orhan Kıpçak, Mine Güçlü ve Hüseyin Karasoy'a plaket verdi.

ÇANAKKALE SAVAŞI'NDA KULLANILAN TELEFON HEDİYE EDİLDİ

Erdoğan'a, 175'inci yıl dönümü anısına, reklam filminde rol alan iki erkek çocuğunun elinden, 1914 yılında Çanakkale Savaşı'nda Müstahkem Mevki Komutanlığı yapan Cevat Paşa'nın kullandığı masa telefonu hediye edildi.

Türk Telekom Basketbol Takımı'nın "06" numaralı ve sırtında "Recep Tayyip Erdoğan" yazılı forması da armağan edilen Erdoğan, törenden ayrılırken sporcularla sohbet etti.

Törende, Filistinli üç udi kardeşin oluşturduğu "Le Trio Joubran" da kısa bir dinleti sundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Sizin karşınızda çalmaktan büyük mutluluk duyuyoruz" diye seslenen udi kardeşlerden Samir Joubran, törene katılanları bir gün özgür Filistin'de ağırlamayı istediğini söyledi.

Erdoğan da, "Katibim"in de çalındığı dinletinin ardından, tek bir udu üç kişi çalarak ilginç bir gösteri de sunan kardeşleri kutladı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)