Cumhurbaşkanı Erdoğan Hz. Ali Camii'nde
DHA

erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayram Namazı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Erdoğan şunları söyledi:

"Öncelikle Kurban Bayramımızın milletimiz ve tüm İslam alemi için hayırlara vesile olmasını Allah'tan temenni ediyorum. Ne yazık ki İslam dünyası bayrama çok mahzun giriyor. Bir yanda Irak bir yanda Arakan'da yaşanan olaylar.

"NE YAZIK Kİ İNSANLIK ARAKAN'A DUYARSIZ"

Arakan olayı özellikle farklı bir felaket içeriyor. Şu anda 20 bine varan mazlum insanların Bangladeş'e geçiyor olması, topraklarını terk ediyor olması bütün insanların gözleri önünde oluyor. Ama ne yazık ki insanlık bunlara duyarsız. Ben şu anda BM Genel Sekreteri Guterres ile görüşme yaptım.

Arkadaşlarımız Birleşmiş Milletler noktasında da çalışmalarını sürdürüyor."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Washington Büyükelçiliği'nde PKK yandaşlarıyla yaşanan olaydan dolayı korumalar hakkında açılan dava soruldu.

Erdoğan: Bayrama ne yazık ki İslam dünyası çok mahzun giriyor VİDEO

"NET BİR SKANDAL"

"Bu başlı başına skandaldır. Amerika'da adaletin nasıl çalıştığının çok açık net skandal ifadesidir. BM Genel Kurulu'na gelen misafirleri Amerika Birleşik Devletleri'nin güvenlik ekiplerinin koruma sorumluluğu vardır. Amerika Birleşik Devletleri'nin koruma sorumluluğunu yerine getirmiyorsa orada bize karşı saldırıda bulunan bölücü terör örgütü PKK'nın mensuplarına karşı benim koruma görevlilerim görevini yapmayacak mı? Onlar da tabii ki bu saldırılar karşısında görevlerini ifa ettiler.

Oradaki savcılık makamı Obama döneminden kalma ve bir savcıdır, böyle bir şu anda iddia hazırlamış olması vesaire bizi bağlamaz. Bizim bundan sonraki seyahatimizde de orada da fırsat bulursak Sayın Trump'la da ayrıca görüşeceğiz. Şu anda Dışişleri ve Adalet bakanlıkları gerekli görüşmeleri sürdürüyorlar."

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)