Cumhurbaşkanı Erdoğan, ATO Ödül Töreni'nde gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.
"KANAL İSTANBUL BİTME AŞAMASINDA"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, çalışmaları devam eden Kanal İstanbul projesine de değindi. Erdoğan, "İstanbul'da Kanal İstanbul projesi bitme noktasına geldi artık ihale aşamasında." diye konuştu.

"1 YIL İÇERİSİNDE FUAR ALANI MESELESİNİ BİTİRECEĞİZ"
Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan başkent Ankara için de benzer projeler geliştireceklerini belirterek, "Hep konuşulan ama mesafe alınamayan fuar alanı meselesini de inşallah bu dönemde bitireceğiz. İnşallah bu fuar alanını 1 yıl içerisinde tamamlayacağız." diye konuştu.
1 MİLYON İLAVE İSTİHDAM
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "2023 yılına kadar 65 yeni organize sanayi bölgesi kurarak, sadece buralarda 1 milyon ilave istihdam hedefliyoruz. Şu anda sayıları 800'e ulaşmış olan AR-GE araştırma geliştirme ve tasarım merkezlerinin sayısını önümüzdeki yıl sonuna kadar bin 200'e ulaştırarak, istihdamın niteliğini de yükseltiyoruz."

KANAL GENİŞLİĞİ 600 METREYİ BULACAK
Karadeniz ile Marmara arasında yaklaşık 43 kilometre uzunluğunda olacak Kanal İstanbul, Küçükçekmece'de son bulacak. Ayrıca genişlik için çalışma yapılan kanalın gemi büyüklüğüne göre 500 veya 600 metreyi bulması planlanıyor.
