Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kaymakamlara uyarı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen toplantıda kaymakamlarla bir araya geldi.

Burada gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı, "Kaymakamlar kendilerine verilen yetkiyi kullanarak belediyelerin yol açtıkları boşluğu doldurmalıdır" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kaymakamlara uyarı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

İnsanı asla ihmal etmeyeceksiniz. Muhtarların bir kısmı kaymakamlardan memnuniyetini ifade ederken, bir kısmı da şikayet ediyor. Markajdasınız ona göre.

Bugünün sıkıntıları bizi binlerce yıllık sorumluluklarımızdan uzaklaştıramaz.

Erdoğan: Gerekirse iş makinelerine el koyun VİDEO

TERÖRE DESTEK VEREN DEVLET MEMURLARI

Millete hizmet aşkıyla çalıştığımız sürece Allah'ın izni ile yorulmayız. Teröre destek veren devlet memurları varsa tespit edilmeli ve yargıya hızla teslim edilmeli.

GEREKİRSE İŞ MAKİNELERİNE EL KOYUN

Kaymakamlarımız bulundukları ilçeyi avuçlarının içi gibi bilmelidirler. Bölücü terör örgütü ülkemizin Güneydoğusu'nda her türlü ahlaksızlığı kullanarak yer edinmeye çalışıyor. Örgütün güdümündeki partiye mensup belediyeler de tamamen örgütün hizmetine girmiş durumda. Kaymakamlar kendilerine verilen yetkiyi kullanarak belediyelerin yol açtıkları boşluğu doldurmalıdır.  Gerekirse belediyelerin araç gereçlerine el koyarak, diğer imkanları kullanarak hayatı normale döndürmek zorundayız. Güven tesisinin ardından zarar gören yerleşim yerleri yeniden yapılandırılmalıdır.

PARALEL YAPIYLA MÜCADELESİ

Paralel yapıyla mücadele çalışmalarımız gerek MGK gerekse DDK aracılığıyla yakından takip edilmektedir. Şu anda bana bağlı çalışan Devlet Denetleme Kurumu'nun en öncelikli görevi budur. Bu konu tamamen devletin güvenliği meselesidir. Burada herhangi bir ihmali, yanlışı olan hakettiği cezayı görecektir. Sizlerden paralel yapılanmayla ilgili çalışmaları daha dikkatli ve kararlı bir şekilde yürütmenizi istiyorum. İstediğiniz anda özel kalemimi telefonla arayıp, bu bilgileri verebilirsiniz. Çünkü bizzat kendim takip ediyorum. "