Cumhurbaşkanı Erdoğan Meclis açılış törenine katıldı İZLE

erdogan

Meclis, yeni yasama yılına düzenlenen törenle başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en son yemin için geldiği Genel Kurul’da açılış konuşmasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarının satır başları;

CUMHURBAŞKANININ HALK TARAFINDAN SEÇİLMESİ TARTIŞMALARI ORTADAN KALDIRDI

"5.Yasama Yılı'nın ülkemiz milletimiz, demokrasi için hayırlı olmasını Allah'tan niyaz ediyorum. Meclis gerçekten son derece başarılı bir performans sergiledi. Cumhurbaşkanının doğrudan halk tarafından seçilmesi, geçmişte yaşanan tartışmaları ortadan kaldırmıştır.

Erdoğan Meclis açılış töreninde konuştu İZLE

SANDIK HER MESELENİN ÇÖZÜM YERİDİR

Türkiye, son 3 yıl içinde 3 seçime şahit olmuştur. Sandık her meselenin çözüm yeridir. Milletin kararı her kararın üzerindedir.Sandık dışındaki her yol gayri meşrudur.

MİLLET İYİYİ KÖTÜYÜ AYIRABİLECEK EN GÜÇLÜ HAKEMDİR

Millet, iyi ile kötüyü ayırabilecek en güçlü hakemdir. Millet bilmez, millet anlamaz gibi yaklaşımlarla ortaya çıkanların dönemi kapanmıştır.  Millete ait her meselenin çözüm yeri Meclis, çözüm aracı siyasettir. Siyaset, cesur ve yürekli olmalı.

POLİSE TAŞ ATAN BİR SİYASET ANLAYIŞI ÇARESİZLİK İFADE EDER

Siyasi iradeyi tehdit eden terör eylemleri karşısında önce siyasetçinin durması gerekir.Güvenlik güçlerine taş fırlatan bir siyaset anlayışı kendisini küçülten bir siyaset anlayışıdır. Polise taş atan bir siyaset anlayışı da kendisini inkar eden bir çaresizlik ifade eden siyaset anlayışıdır.

KALDIRILAN HER YASAK TOPLUMU RAHATLATMIŞTIR

Türkiye, tüm eski korkularının üzerine cesaretle gitmiş, yasak ve kısıtlamaları cesaretle kaldırmıştır. Özellikle son 2 yıl içinde kaldırılan her yasak toplumu rahatlatmıştır.

TÜRKİYE DAHA HUZURLU BİR ÜLKE OLMUŞTUR

Başörtüsünün serbest bırakılması, özgürlüklerin önünü açmış, Türkiye'yi normalleştirmiştir. Kültürel kimliklere duyulan saygı, Türkiye'yi daha huzurlu bir ülke haline getirmiştir.

ÇÖZÜM SÜRECİNİ KESİNTİYE UĞRATMAK İSTEYENLER VAR

Çözüm süreci Türkiye'nin istikabali açısından hayati önem taşıyor. 30 yıldır devam eden şiddet ortamı son 2 yılda farklı bir sürece girmiştir. Çözüm sürecinin sabırla taşınması en büyük arzumuzdur. Hiç kuşkusuz çözüm sürecinden rahatsız olanlar, kesintiye uğratmak isteyenler var. Her türlü kaygı, endişe, tereddüt bu çatı altında mutlaka tartışılmalı, müzakere edilmeli.

SİYASİ PARTİLERİMİZ ÇÖZÜM SÜRECİNE KATKI SAĞLAMALI

Siyasi partilerimiz şiddetle aralarına mesafe koymalı, tarafsızlığını bir kere bırakarak çözüme katkı sunmanın mücadelesinde bulunmalı. Yeni Türkiye'de tüm vatandaşlar eşittir. Paralel yapıya oksijen sağlayacak durumlara girilmesi, siyasetimiz ve ülke güvenliği açısından tehlikelidir. Yargı mensupları mesleklerine sahip çıkarak, yargıyı teslim alma girişimlerine dur diyeceklerdir.

YENİ ANAYASA GECİKMEDEN YAPILMALIDIR

Bu Meclis, yeni bir Anayasa yapacak güce, iradeye sahiptir. Yeni Anayasa gecikmeden yapılmalıdır. İçinde bulunduğumuz coğrafyada çalkantıların yaşandığı bir dönemden geçiyoruz.

ALAN EL TÜRKİYE VEREN EL OLMUŞTUR

Bölgemizde yaşanan insanlık dramlarına sessiz kalmak, mesuliyetimize haksızlık olacaktır. Böyle bir seçeneğimiz yok. Alan el Türkiye artık veren el olmuştur. Türkiye, kriz bölgelerinden vatandaşlarını başarıyla tahliye eden bir ülkedir.

ŞİDDETİN HER TÜRLÜSÜNE KARŞI MÜCADELE VERİYORUZ

Türkiye, bir buçuk milyon Suriyeli'yi bağrına basmıştır. Türkiye, geçici çözüm arayışlarında kendisin, kullandıracak bir ülke değildir. Merhum Özal, dünya gerçeklerini ve geleceğin dünyasını görerek Körfez olaylarında tavrını sergilemiştir. 1914 ile başlayan 1.Dünya Savaşı'nın 100. yılı bugün.. 100 yılın ardından bölgemiz yeniden şekillenirken, Türkiye elbette gelişmelere sessiz kalacak değildir.Her türlü ayrımcılığa içeride olduğu gibi dışarıda da karşıyız. Şidetin her türlüsüne karşı mücadele veriyoruz.

Merhum Özal'ın başlattığı duble yolları tamamladık. Vatandaşlarımız hastanelerde insan onuruna yaraşır bir şekilde hizmet almaya başladı. Şehir hastaneleriyle Türkiye'nin sağlık alt yapısı tamamlanacak.

İHRACAT RAKAMLARI AÇIKLANDI

İhracat rakamları açıklandı ve yeni bir rekora imza atıldı. İçeriden ev dışarıdan gerek medya gerek dışarıdan yapılan algı operasyonu Türkiye ekonomisinin gelişmesine engel olamaz.

Türkiye iç çekişmeler ve sanal gerilimler nedeniyle enerjisini azalttı. Ayrımcılık ve ötekileşmeler Türkiye'ye ağır bedeller ödetti. Dünyanın küresel krizin etkisi olduğu dönemde Türkiye özgün politikalarıyla bu krizlerden çıkma gücüne sahiptir.

24. Dönem 5. yasama yılının hayırlı olmasını diliyor hepinize şimdiden teşekkür ediyorum. Hepinizin mubarek Kurban Bayramı'nı kutluyorum."