Cumhurbaşkanı Erdoğan, SU-57'yi inceledi
AA & Ensonhaber

Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi alması, Amerika'da büyük bir rahatsızlığa neden oldu.

Tüm tehditlere rağmen Türkiye'nin teslimat sürecini başlatması üzerine Amerika, Türkiye'yi F-35 programından çıkardı.

F-35 YOKSA SU-57 VAR

Bu karar Türkiye ile Rusya arasında yeni bir anlaşmanın fitilini ateşledi.

Türkiye'nin ciddi ciddi düşündüğü Su-57'ler özellikleriyle F-35'in oldukça üzerinde.

Moskova'daki Jukovski Uluslararası Havaalanı'nda düzenlenen MAKS-2019 Uluslararası Havacılık ve Uzay Fuarı'nın açılış törenine katılmak üzere ülkeye giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından karşılandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Su-57'yi inceledi VİDEO

DİKKATLİ İNCELEME

Ülkeler arasındaki ilişkilere dair açıklamalarda bulunan iki lider, daha sonra fuar alanındaki sergilenen aralarında 5. nesil Rus savaş uçağı SU-57'nin de bulunduğu uçak ve helikopterler hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, SU-57'yi inceledi

ERDOĞAN SU-57'Yİ SEVDİ

SU-57'yi görünce Rusya Devlet Başkanı Putin'e sorular yönelten Cumhurbaşkanı Erdoğan, aldığı cevaplar karşısında gülümsedi. O anlarda kameralar kayıttaydı.

Erdoğan'dan Putin'e: Bundan mı alacağız? İZLE

SU-57 VE F-35’İN ÖZELLİKLERİ

-Rus Hava Kuvvetleri envanterine Su-57'nin bu yıl girmesi bekleniyor. F-35 ise başta programda yer alanlar olmak üzere bir dizi ülkede kullanılıyor.

-Su-57'nin takviyesiz süpersonik uçuş, kısa mesafeli kalkış ve iniş, radarlara görünmezlik (hayalet) teknolojileri, kapalı bölmelerde silah sistemleri, süper manevra kabiliyeti gibi özellikleri bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, SU-57'yi inceledi

-F-35 ise kısa mesafeli kalkış ve iniş, dikey kalkış ve iniş, radarlara görünmezlik (hayalet) teknolojileri ve kapalı bölmelerde silah sistemleriyle görev yapıyor.

-Rusya'nın 5. nesil savaş uçağı saatte 2 bin 600 kilometre azami hıza, F-35 saatte bin 931 kilometre azami hıza sahip bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, SU-57'yi inceledi

-Su-57, 5.8 saat uçarken F-35'te bu süre 2 saat 36 dakika. Su-57, 10 bin kilogram azami muharebe yükü taşıyabiliyor, 35 bin 480 kilogram azami kalkış ağırlığına ulaşıyor, yaklaşık 11 bin 100 kilogram iç yakıt rezervi bulunuyor.

-F-35 ise 8 bin 160 kilogram azami muharebe yükü taşıyabiliyor, 31 bin 751 kilogram azami kalkış ağırlığına ulaşıyor, yaklaşık 8 bin 900 kilogram iç yakıt rezerviyle görev yapabiliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, SU-57'yi inceledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, SU-57'yi inceledi