Erdoğan TÜRGEV Yurtları'nın açılışını yaptı
ensonhaber.com

erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ATO Congresium'da düzenlenen TÜRGEV Yurtları Toplu Açılış Töreni'nde konuşma yaptı. Erdoğan Ankara'dan, Bilal Erdoğan, Vasip Şahin ve Kadir Topbaş'ın da aralarında bulunduğu İstanbul'a canlı yayınla bağlandı.

8 YURDUN AÇILIŞINI YAPTI

TÜRGEV'de Bursa, Antalya, Ankara, Konya, İstanbul, İzmir olmak üzere 6 büyükşehire 8 yurt açtıklarını söyleyen Erdoğan, "Tüm eğitim camiamıza ve yavrularımıza hayırlı olsun diyoruz" diyerek kurdelayı kesti.

Erdoğan TÜRGEV Yurtları'nın açılışını yaptı - İzle

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

TÜRGEV'İ BİR TEHDİT OLARAK GÖRDÜLER

"Bu zaman kadar olduğu gibi bundan sonra da yanınızda olacağımı bilmenizi istiyorum. TÜRGEV 17-25 Aralık darbe teşebbüsünün en önemli hedeflerinden bir tanesiydi. Böylesine hayırlı işler yapan kurum niçin hedef alınır. Bunun sebebini ve cevabını aramak gerekiyor.

Bu kurumun hizmetleri neden engellenmek isteniyor. Yetimin öksüzün fakirin evlatlarının sığındığı bu kuruma neden kilit vurulmak isteniyor. Ahlaksızca bir kılıfla bunu yapmaya çalıştılar. Güneydeki sevdikleri ülke ve yaşadıkları ülke için TÜRGEV'i bir tehdit olarak gördüler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan TÜRGEV açılışında konuştu - İzle

ŞEHİTLERİMİZİN AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM

Türkiye'nin ne kadar milli projesi ve kurumu varsa bunlarla beraber TÜRGEV'de hedef alındı. TÜRGEV inanan ve vatanını hizmet eden gençler yetiştirmek istiyor. Bunu hazmedemediler.

Dün Malatya'da meydana gelen kazada şehit olan pilotlarımıza rahmet ve ailesine başsağlığı diliyorum.

MİLLETİN TOKADINI YEDİLER

Allah rızası için diyerek topladıkları paraları Ülkemiz aleyhine çalışan lobilere aktardılar. Sonunda kendi elleriyle kendi kuyularını kazdılar. Milletin tokadını yiyip yerlerine oturdular.

MEB BÜNYESİNDE VAKIF AÇILACAK

Milletimiz bunları gönlünden sildi. Paralel yağı himmet diyerek yardım diyerek insanların duygularını istismar ettiler. Yurtdışındaki okullarımız için Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde bir vakıf açılacak.

17-25 Aralık'ta köklerinden kopartılmak istenen bu mirasa sahip çıkmak boynumuzun borcudur.

Düşmanımın düşmanı dostumdur diyen yapı, darbe teşebbüsünde başarılı olsaydı onları da şantajla esir alacaktı.

17-25 ARALIK'IN SIRLARI ORTAYA ÇIKMAYA BAŞLADI

Varsın onlar inadına mini etek inadına dekolte desinler. Biz TÜRGEV'le birlikte inancına tarihine saygılı gençler yetiştireceğiz.

17-25 Aralık'ın sırları ortaya çıkmaya başladı. Türkiye'de kendilerine yol arkadaşlığı yapanlardan da boşuna medet ummasınlar.

ÖZGECAN'A YAPILAN NASIL BİR VAHŞET

Bizler Türkiye'de çok farklı bir hedefi oluşturmanın gayreti içerisindeyiz. Bizim ilişkimiz tarihten aldığımız ilhamla geleceği inşa etmek.

Kadına şiddet Özgecan kızımıza yapılan yenilir yutulur değil. Bu toplumun genlerinde aslında bu yoktur. Nasıl oldu da biz bu hale geldik? Bu bir vahşet. Bunların da yargıda karşılığının en kısa sürede hem de en yüksek derecede verilmesi gerekir.

Baba bütün bu acılar içerisinde tüm insanlığı bir irfan dersi verdi. İşte burada hepimizin ortak alması gereken dersler var. Ben kendilerine bu noktada Allah razı olsun diyorum."