Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çözüm süreci açıklaması
AA

erdogan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan'a hareketinden önce basın açıklaması yaptı. Burada çözüm sürecinde gelinen son aşamayı değerlendiren Erdoğan silah bırakma çağrısına ilişkin "Hasretle beklediğimiz bir çağrıydı" diyerek şu şekilde konuştu;

"HASRETLE BEKLEDİĞİMİZ ÇAĞRI"

"Silahların bırakılması çağrısı bizler için çok çok önemli bir beklentiydi. Demokratik açılımla başladı. Hasretle beklediğimiz bir çağrıdır, ama aslolan uygulamadır, Mart ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bu yansımadı. Silahları bırakması gereken bölücü örgüttür, güvenlik güçlerimizin silahı bırakması bekleniyorsa bu ham hayaldir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çözüm süreci açıklaması Video

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

YAŞAR KEMAL'İN ÖLÜMÜ

"Türk edebiyatının ünlü ismi Yaşar Kemal'in gerek hanımefendi ve gerek yeğenini aramak suretiyle acılarını paylaştım.

ÇÖZÜM SÜRECİ

(Çözüm süreci) Silahların bırakılması çağrısı bizler için çok çok önemli bir beklentiydi. Demokratik açılımla başladı. Hasretle beklediğimiz bir çağrıdır, ama aslolan uygulamadır, Mart ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bu yansımadı.

Silahları bırakması gereken bölücü örgüttür, güvenlik güçlerimizin silahı bırakması bekleniyorsa bu ham hayaldir.

DEMİRTAŞ'IN AÇIKLAMALARI

(Demirtaş'ın açıklamaları) Adeta ikili bir görüntü söz konusu. İmralı'ya gidenlerin, eşbaşkanın açıklaması farklı. Ret, asimilasyon, inkar politikalarını biz kaldırdık. Samimiyet testini önümüzde çok açık ve net göreceğiz.

İSTİFA HABERLERİ DEDİKODU

(Babacan ve Başçı'nın istifa edeceği iddiaları) İstifa haberleri dedikodu, ama faiz konusunda görüşlerimi biliyorsunuz. 15-16 oranına uzanan bir faizin olduğu bir yerde, yatırım, istihdam olur mu? Burada ciddi faiz lobisinin tehdidi var.

Bunu savunan faiz lobisine kul köledir ve yine söylüyorum bu ülkeye ihanet içindedir."


Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)