Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan koalisyonla ilgili ilk açıklama
ensonhaber.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan koalisyonla ilgili ilk açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan Başbakan Ahmet Davutoğlu ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün gerçekleşen koalisyon görüşmesinin ardından ilk kez açıklamalarda bulundu.

Devlet Bahçeli ile ilgili soruları yanıtsız bırakan Erdoğan "Bahçeli'yi muhattap almıyorum, yasal süreç işliyor" dedi.

"BAHÇELİ'Yİ MUHATTAP ALMIYORUM"

"Sayın Bahçeli'ye bu süre içerisinde muhattap almayacağım. Çünkü kendimle ilgili, ailemle ilgili edep sınırlarını aşan ifadeler kullanmıştır. Onunla ilgili bütün süreçler yasaldır. Sonuna kadar kullanacağım yasal haklarımı."

Erdoğan: Bahçeli'yi muhattap almıyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan şu şekilde konuştu;

"Dünkü netice aslında belirleyici netice değil. Başbkan MHP Genel Başkanı'ndan talepte bulundu. Bu randevudan sonra nasıl tablo ortaya çıkar o zaman görüp, nihai durumu değerlendirmemiz gerekiyor. Benim takip ettiğim 45 günlük süreçtir. 45 günlük sürecin nihai durumu anayasaldır. 45 günden sonra neler olabilir? Meclis erken seçime gidebilir, cumhurbaşkanı erken seçime götürebilir. 45 günden sonra meclis ya da cumhurbaşkanı seçim kararı alır.

'Müsebbibi Erdoğan' diyenler ispat etmeli. Birileri Erdoğan aşağı Erdoğan yukarı, birileri Beştepe aşağı Beştepe yukarı diyordu. Bunlardan vazgeçilmeli.

"ANAYASAL SINIRLARI SORUN BİLMEZLER"

Bunlara anayasal sınırları sorun bilmezler. Ben cumhurbaşkanı olarak anayasal sınırları iyi bilirim. Onların siyasetteki mazisi ile mazimi mukayese etmem. Sonuçta etkim olduğumu söyleyenler bunu ispatlamalı. Bahçeli'yi muatap almıyorum. Yasal süreç işliyor.

Erdoğan: Müsebbibi Erdoğan diyenler ispat etmeli

"BAHÇELİ'Yİ MUHATTAP ALMIYORUM"

Sayın Bahçeli'ye bu süre içerisinde muhattap almayacağım. Çünkü kendimle ilgili, ailemle ilgili sınır aşan ifadeler kullanmıştır. MHP ile de koalisyon olmazsa nihai noktayı görelim ona göre kararımızı veririz."