Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Diyarbakır konuşması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'da düzenlenen toplu açılış töreninde açıklamalarda bulundu.

"BİZE DOST OLANLAR.."

Erdoğan, burada yapıtğı konuşmada sert mesajlar verdi. Cumhurbaşkanı, "ABD'nin YPG-PYD'ye verdiği desteği Diyarbakır'dan kınıyorum, bize verilmiş söz bu değil. Yanlış yerde duruyorsunuz, terör örgütü ile ilgili bütün belgeleri veriyoruz ama attıkları adım yanlış. Bize dost olanlar, bizimle NATO'da beraber olanlar, kalkıp da kendi askerini YPG'yle Suriye'ye göndermemeli, gönderemez." şeklinde konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

"Diyarbakır yeni bir değişim, dönüşüm yaşıyor. Biz bütünleştirmek için varız. Onun için bir olacağız, kardeş olacağız. Masum insanları katleden bir örgüt bu toprakların bir parçası olamaz.

BUNLAR ATEİST, ZERDÜŞT

Bunlar camilerimizi yaktı, bunlar ateist, zerdüşt; bunların içinde benim milletimin değerleri ile istihza edenler var. Milletimiz bunlara sandıkta dersini verecek. Biz gücümüzü milletten, onlar Kandil'den alıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Diyarbakır konuşması

YURT DIŞINA KAÇMAYA BAŞLADILAR

PKK'nın desteklediği bir parti şu anda parlamentoda benim milletim verdiğimiz vergiler ile onlar maaş almamalı diyor. Dokunulmazlık gündeme geldi, şimdi yurt dışına kaçmaya başladılar.

Evleri yatak odasından mutfağa kadar bombalarla tuzaklayan bir örgüt ile benim inançlı kardeşlerimin birlikteliği olamaz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Diyarbakır konuşması

KURU KURU SİLAH BIRAKMAKLA OLMAZ

Kuru kuru silah bırakmak olmaz. Betona gömüp, koordinatını verecekler. Yoksa yarın bir gün yine alırlar.

Örgütün infaz ettiği kendi militanlarının ve sivil vatandaşların sayısı devletin operasyonlarında hayatını kaybedenlerden çok daha fazladır.

Nerede olursa olsun elinde silahla ortaya çıkan herkes karşısında güvenlik güçlerimizi bulur.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Diyarbakır konuşması

Sosyal yardımlar ile bölgede yaşayan hiçbir vatandaşımızın aç ve açıkta kalmamasını sağladık. Onların eşbaşkanlarından biri ise Diyarbakır'da halkı sokağa döktü. Yasin Börü kardeşimiz burada öldürüldü.

ABD'NİN VERDİĞİ DESTEĞİ KINIYORUM

ABD'nin YPG-PYD'ye verdiği desteği Diyarbakır'dan kınıyorum, bize verilmiş söz bu değil. Yanlış yerde duruyorsunuz, terör örgütü ile ilgili bütün belgeleri veriyoruz ama attıkları adım yanlış.

Bize dost olanlar, bizimle NATO'da beraber olanlar, kalkıp da kendi askerini YPG'yle Suriye'ye göndermemeli, gönderemez."