Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Fransa konuşması

erd

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ile Basın toplantısı düzenleyen Erdoğan mevkidaşıyla birlikte açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

''KOALİSYON GÜÇLERİ NEDEN DİĞER BÖLGELERDE TAVIR ALMADI''

''Varsa yoksa Kobani. Neden? Orada şu anda insan yok. 200 bin insana ülkemizde bakıyoruz. Koalisyon güçleri, niçin Suriye'nin diğer bölgelerinde tavır almamıştır? Buralarda terör estiren Esed var. Esed giderse, halk ne isterse o olur dememiz lazım. Demokrasiyi savunuyorsak bunu dememiz lazım. Irak'ta ordu sürekli kaçmakta, yerini IŞİD'e teslim etmektedir. Ordunun yüzde 100'ü Şia mezhebindendir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Fransa konuşması

''İLİŞKİLERİMİZ İYİ SEYREDİYOR''

Özellikle ikili ilişkilerimizde Türkiye ve Fransa iyi bir seyir izliyor. Attığımız adımlarla çok farklı noktaya doğru gidiyoruz. Özellikle savunma sanayide attığımız adımlarla Türkiye-Fransa ilişkileri devam ediyor.

Erdoğan: Ordunun tamamı IŞİD'den kaçıyor İZLE

''ESAD TERÖRÜNE KARŞI ÇIKMAYAN IŞİD'LE MÜCADELE EDEMEZ''

Kobani meselesi üzerinde durulması lazım. Niçin Kobani? Başka yerlere yönelik müdahale edilmiyor da Kobani? 200 bin insan ülkemizde biz onlara bakıyoruz. Kobani içinde şuan sivil insan olmadığı için mi oraya müdahalede bulunuluyor? Terör estiren Esed rejimi var. Esed rejimini karşısına almayan 'acaba Esed giderse ne olur?' gibi düşünen bir anlayışın IŞİD'le mücadele etmesi mümkün değil. 'Esed giderse halk ne olur?' dememiz lazım. 'Yok demokrasiyi savunmuyor da bir tane otokrat gidecek, onun yerine de bir başka otokrat hazırlıyoruz' diyorsanı o zaman demokrasiyi konuşmamızın anlamı yok.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Fransa konuşması

''IRAK ORDUSU KAÇTIKÇA TOPRAĞINI IŞİD'E TESLİM EDİYOR''

Irak'a gelince Irak ordusu kaçtıkça toprağını IŞİD'e teslim etmektedir. Şuanda asla olayların içine girmiyorlar kaçtılar. Oradaki silahlar şuanda o örgütün elindeki silahlardır. Eğit Donat'a ihtiyaçları var biz buna hazırız. Bunların tümünü uygulamaya koyduğumuz andan itibaren tüm koalisyon güçlerinin yaptığını yapacağız.

"BU İHANETTİR"

Uluslararası medya, Türkiye'yi IŞİD'e destek veren ülke olarak gösteriyor. Bu ihanettir. Türkiye hiçbir zaman bir terör örgütüne destek vermemiştir. 1 milyon 600 bin insanı topraklarımızda barındıran biziz. Irak'tan 200 bin insan bizim topraklarımızda. Şu ana kadar 4,5 milyar dolar harcadık, dünyadan 400 milyon dolar geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Fransa konuşması

AVRUPA BİRLİĞİ ÜYELİĞİ

Fransa'dan üyelik konusunda yeşil ışık aldık bunun müjdesini de sayın Hollande verdi bize. Türkiye Avrupa müktesebatına en hazır ülkedir. Bazı bloke edilmiş fasıllar konusunda Türkiye hazırlığını yapmıştır. Bunlar rahatlıkla açılabilir. Fransa'nın daha önce bloke ettiği fasıllarla ilgili adım atılsın. 51 yıllık beklenti kolay değil, artık bunu kıralım, aşalım ve Türkiye-AB bütünleşsin istiyoruz.''

HOLLANDE: "GÜVENLİ BÖLGELERİN OLUŞTURULMASI YÖNÜNDE HEMFİKİRİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ardından konuşma yapan Hollande şöyle konuştu; ''Esad kendi halkını öldürüyor. Bizler ÖSO'ya destek veriyoruz. Bu da sayın Erdoğan'la yaptığımız görüşmede dile getirdiğimiz konu oldu. IŞİD Suriye ve Irak'ta katliam yapıyor. Kobani'de ne olursa olsun kazanabilmek için demokratik muhalefetin gerekli desteği alması şarttır diye düşünüyoruz. Türkiye ile yapacaklarımız çerçevesinde uçuşa kapalı bölgelerin oluması, güvenli bölgelerin oluşması yönünde hem fikiriz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Fransa konuşması

Türkiye'nin Avrupa ile içten bir diyaloğunun olması gerekiyor. Önemli olan üyelik olacak mı olmayacak mı kararlaştırmak değil, bu mümkün mü diye görüşmek gerekiyor. Adalet insan hakları güvenlik gibi konuları Avrupa düzeyinde açmanın mümkün olduğunu biliyoruz ve bu mesajı verdim sayın Erdoğan'a. Burada durum acildir. Sadece Kobani yoktur başka şehirlerde vardır tehdit altında olan. Irak'ta da vardır.

''ESAD HALA HALKI BOMBALAMAYA DEVAM EDİYOR''

Özgür Suriye Ordusu'nun ve demokratik muhalefetin destek almasının şart olduğunu düşünüyoruz. Suriye'de 2 düşman var. Biri IŞİD, diğeri Esed. Hala halkını bombalamaya devam ediyor."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Fransa konuşması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Fransa konuşması