Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın KKTC ziyareti İZLE

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın KKTC ziyareti İZLE

12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilk yurt dışı ziyaretini KKTC'ye yaptı. Erdoğan, Cumhurbaşkanı Eroğlu tarafından resmi törenle karşılandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC'de "Dik dur eğilme, bu millet seninle" sloganlarıyla karşılandı.

Erdoğan’ı Ercan Havalimanı’nda KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu karşıladı. Erdoğan havalimanında yaptığı konuşmasının ardından KKTC kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın kabrini ziyaret etti ardından Kıbrıs sorunu hakkında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın KKTC ziyareti İZLE

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın KKTC Konuşması İZLE

"ANA İLE YAVRUNUN BULUŞMASI NE KADAR ÖNEMLİYSE..."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarının satır başları;

"Sayın Cumhurbaşkanı, sevgili kardeşlerim, sizleri duygusal, duygusal olduğu kadar anlamlı bu buluşmada selamlıyorum. Ana ile yavrunun buluşması ne kadar anlamlıysa buradaki buluşmamız da o kadar anlamlıdır. Yarın da inşallah Azerbaycan yolculuğumuz var.

"DENİZİN ALTINDAN KKTC'YE SU ULAŞIYOR"

Kuzey Kıbrıs'ın uluslararası camiadaki yerini tekrar dertleşicez. Önümüzde bu hafta içinde NATO zirvesi var, Kıbrıs yine bizim bu toplabntılarda önemli bir gündem maddemiz. Ben gösterdiğiniz bu ilgiye, nezakete şahsım ve milletim adına çok teşekkür ediyorum. Şunu bilmenizi istiyorum hiç bir zaman KKTC'yi unutmamız söz konusu olamaz. Artık Türkiye'den denizin altından KKTC'ye su ulaşıyor. Yine denizin altında elektrikte inşallah ulaşmış olacak. Ve burada kesinti inşallah olmayacak.

"KISA SÜREDE KIBRIS SORUNU ÇÖZÜMLENİR"

Güney Kıbrıs'ında ihtiyacı olduğu zaman onlar inanıyorum ki barışın mesajını alacaklardır. Tabi burada arzumuz budur, Türkiye nasıl görevini yapıyorsa, Yunanistan'ın da bu görevini yapmasıdır. Eğer bu görevler yerine getirilirse kısa sürede Kıbrıs sorunu çözümlenir. "