Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Romanya konuşması
ensonhaber.com

erdoğan

Romanya'da ortak basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Adliyesi'nde teröristlerce rehin alınan ve hayatını kaybeden Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a yapılan saldırıya ilişkin konuştu.

TERÖR KARŞISINDA BİRLİKTE DURMALIYIZ

"Demokrasi bu tür saldırılarla pes edecek kadar basit bir sistem değildir. Demokrasiye inanların da bu tür teröristlerin karşısında hep birlikte durmaları şarttır diye inanıyorum" diyen Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

NE ZAMAN MİLLİ DURUŞ ORTAYA KONULACAK

"Terör örgütünün bu vahşetlerdeki caniliği, alçaklığı ve bunlar üzerinden hala siyaset yapmaya gayret edenlerin yaklaşımı... Bu konuda siyasi partiler, bugün bir milli yaklaşım ortaya koymazsa ne zaman bunlar milli bir yaklaşım ortaya koyacaklar? Ne zaman bir milli duruş ortaya koyacaklar? Bu, çok çok önemli. Asıl bunun üzerinde durulması gerekir.

DEVLETLERİN YÖNETİMİNDE ENDİŞESİZ AN OLMAZ

'Devletlerin yönetiminde endişesiz an olmaz. Her an endişeyle yaşarsınız. Buna karşı her türlü tedbiri alırsınız ve o tedbirin halka yansımasını özellikle bu tür eylemlerin ortadan kalkması suretiyle de sağlarsınız. Bizler yöneticiler olarak bu konuda hep duyarlı olmaya mecburuz. Fakat bazı hassasiyetlerin, özellikle ülkemize döndükten sonra bir dar kapsamlı zirveyle ele almak suretiyle değerlendirmesini tabii ki yapacağız. Çünkü bir çözüm süreci ortada. Çözüm süreci ortadayken istismarların çok farklı bir şekilde gündeme geldiğini görüyoruz. Malum terör örgütü veya örgütleri ülkemizin içerisinde yeni değil. Bunların da değerlendirmesini yapacağız."

Erdoğan, Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın ailesine taziye ziyaretinde bulunacağını bildirdi.