Cumhurbaşkanlığı sözcüsünden basın açıklaması

ibrahim kalın

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda basın açıklaması düzenledi. Gündeme dair konularda açıklamalar yapan Kalın, daha sonra gazetecilerin sorularını cevapladı.

CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN BİR İLK DAHA

Cumhurbaşkanlığı sözcüsünün brifing vermesi seçimlerinden sonra yeni döneme giren Türkiye için bir ilk olma özelliği taşıyor. Amerika'da Beyaz Saray sözcüsünden alışık olduğumuz brifingler bugünden sonra İbrahim Kalın ile birlikte ülkemizde de uygulanmaya başladı.

İŞTE İBRAHİM KALIN'IN AÇIKLAMALARI

"Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi yakında külliye olarak ifade edilecek olan bir cumhurbaşkanlığı sarayı inşa edildi. Bu cumhurbaşkanlığı sarayının ne kadar isabetli bir karar olduğu ortaya çıkmaktadır. Burası milletin sarayıdır. Devletin temsil edildiği yerdir. Gelen yerli yabancı konuklar geniş yelpazede misafirleri ağırladığımız yerdir.Burada makam katı ve yanlarda iki tane hizmet binası olmak üzere açılmış bulunmaktadır. Bütün projeler tamamlandığında burası cumhur ile reisinin buluştuğu tam külliye haline gelecek ve halkımızın da hizmetine açılacaktır."

Cumhurbaşkanlığı sözcüsünden basın açıklaması İZLE

SOMALİ ZİYARETİ VE KILIÇDAROĞLU’NUN KİTAP İDDİASI

Somali’de Türkiye’nin yardımlarıyla açılan hastanede Cumhurbaşkanımız hastaları da ziyaret etmiştir. Oradaki hasta çocuklara boyama kitabı hediye edildi. Bu kitap üzerinden dün yapılan spekülasyonun nasıl bir hezimetle sonuçlandığı hepinizin malumu. Ana muhalefet liderinin böyle bir duruma düşmesi üzüntü verici. Ana muhalefet lideri buyursun Somali’ye gitsin. Türkiye’nin yaptığı yardımların ne anlam taşıdığını kendileri sorsunlar. Bu kitabı da zannediyorum arkadaşlarımız basın mensubu arkadaşlarımıza paylaşacaklar.

FRANSA’DAKİ TERÖR SALDIRISI

Charlie Hebdo dergisine yapılan saldırının ardından dünyada bir infial oldu ve teröre karşı bir duruş sergilendi. Sayın Cumhurbaşkanımız 9 Ocak’ta Sayın Hollande ile telefon görüşmesi yaptı. Bu saldırıyı kınamakla birlikte İslamafobia ile ilgili hararetli bir tartışma başladı. Sayın Hollande’ın tavrı takdire şayandır. İslamaofobik ve İslam karşıtı söylemlerin hukuki müeyyide ile cezalandırılması gerektiği şeklindeki sözlerini özellikle takdir ettiğimizi söylemek isterim.

YUNANİSTAN SEÇİMLERİ

Yunanistan’daki seçimleri yakından takip ettik. Her düzeyde iyi ilişkilerin geliştirilmesi öncelikli hedefimizdir. En son olarak sayın başbakanımız kalabalık bir bakanlar heyetiyle Yunanistan’a gitmişti. Sayın Çipras’ın başbakan seçilmesini tebrik ediyoruz.