Damal'da hava açınca Atatürk silueti görüldü

F

Ardahan'ın Damal ilçesinde, her yıl haziran sonu ile temmuz ayı döneminde Karadağlar'ın eteğine yanındaki tepenin gölgesinin düşmesiyle oluşan Atatürk silueti, bu doğa olayının gözlemlenmesi için düzenlenen şenlikten günler sonra havanın açmasıyla ortaya çıktı.

HAVA SON GÜNLERDE DÜZELDİ

Karadağlar eteklerinde her yıl temmuz ayında saat 17.50-18.10 arasında Atatürk siluetinin görülmesi dolayısıyla düzenlenen "Atatürk'ün İzinde ve Gölgesinde Damal Şenlikleri"nin 20'ncisi, bu yıl 10 Temmuz'da yapıldı. Havanın bulutlu olması nedeniyle Atatürk siluetinin gözlenemediği şenlik sönük geçse de havanın 4 gün sonra düzelmesiyle Karadağlar eteklerinde Atatürk silueti görüldü.

Damal'da hava açınca Atatürk silueti görüldü

Bulutların dağılmasıyla her yıl çok sayıda ziyaretçinin uğrak yeri olan Ata Mahallesi'ndeki tepeye gelen meraklılar, Karadağlar eteğinde beliren Atatürk siluetini gözlemleme fırsatı buldu.

Ardahan'daki Atatürk silüetine bulut engeli VİDEO

İLK KEZ BİR ÇOBAN TARAFINDAN FARK EDİLDİ

Atatürk silueti, 1954’te Yukarı Gündeş köyünde çobanlık yapan Adıgüzel Kırmızıgül tarafından fark edildi. Erdoğan Kumru'nun 1975 yılında çektiği siluet fotoğrafını Genelkurmay Başkanlığına gönderilmesiyle bu doğa olayı Türkiye genelinde duyuldu.

Damal'da hava açınca Atatürk silueti görüldü

Karadağlar eteğinde haziran sonunda başlayarak temmuz ayı içerisinde bulutsuz günlerde 17.50-18.10 saatleri arasında izlenebilen Atatürk siluetinin oluşumu, 1995'ten itibaren her yıl temmuz ayı içinde düzenlenen "Atatürk’ün İzinde ve Gölgesinde Damal Şenlikleri" ile kutlanıyor.

Ardahan'da Atatürk silueti belirdi VİDEO

Damal'da hava açınca Atatürk silueti görüldü