Davutoğlu Ak Parti Grup Toplantısı'nda konuştu İZLE

da

Davutoğlu Başbakanlığının ardından ilk kez Grup Toplantısı'nda konuştu.Toplantıya başlayan Başbakan Davutoğlu sloganlarla karşılandı. Davutoğlu için ''Türkiye'nin gururu, mazlumların umudu'' sloganları atıldı. Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları;

Davutoğlu'nun ilk grup toplantısında konuşmasını kesen slogan İZLE

''İSTİKLALİMİZİN TEMİNATI AK PARTİ'DİR''

''Bugün dünya barış günü. Bir eşrefi mahlukat olan insaoğlu yaşaması için özgürlük gerekir. 1 Eylül Uşak'ın kurtuluşu o gün Türkiye Cuhmuriyeti'nin müjdeleyicisi olmuştur. İstiklalimizi daim eylesin.

Bugün itibariyle istiklalimizin teminatı AK Parti'dir. 30 yıllık kardeş kavgasına AK Parti son vermiştir. Hiçbir kuvvet bu ülkeyi mezhebi olarak ayıracamaktır. Biz İstiklal bilincini korumaya kararlıyız. Sadece iç barışı değil çevremizdeki barışı da düşünüyoruz.

Ortadoğu, Kafkaslar ateş halinde. Bu ateş çemberinin ortasında bir barış adası var. Bu barış yolundan asla geri dönmeyeceğiz. Türkiye uluslararası barışın da elinden geleni yapacaktır. Tarihten aldığı mirasla geleceğe yürümeliyiz.

''10 AĞUSTOS'TA BÜYÜK BİR DEVRİM YAŞADIK''

10 günde yaşadığımız süreç AK Parti'nin nasıl sağlam bir temele dayandığının göstergesidir. İki büyük değişim yaşandı. Cumhurbaşkanlığı ve AK Parti genel başkanı devir teslimi yaşandı. Bunda başta Cumhurbaşkanımızın gösterdiği dirayet çok önemlidir. 10 Ağustos'ta büyük bir devrim yaşadık. Halkımız ilk kez Cumhurbaşkanını seçti. İlk kez aynı kadrodan iki kişi birbirine görevi teslim etmedi. Atatürk ve İnönü CHP'liydi. Ama Atatürk'ün vefatının ardından bir çalkantılı süreçten sonra İnönü Köşk'e çıktı.

''ABDULLAH GÜL'E TEŞEKKÜR EDİYORUM''

Yemekte bir dost ülkenin Cuhmurbaşkanı bana şöyle dedi "Ben Türkiye'nin Afrika'da bu kadar etkin olduğunu bilmiyordum" 11. Cuhmurbaşkanımız Abdullah Gül'e verdiği demokrasi mücadelesi içni teşekkkür ediyorum.

''AK PARTİ KADROLARI DİMDİK DURMASA BUGÜNLERİ GÖREMEZDİK''

2007'de Cuhmurbaşkanlığı seçiminde neler yaşandığını biliyoruz. O gün AK Parti kadroları kaya gibi dimdik durmasa bugünleri göremezdik. E-Muhtıralar verildi. İçimizden bazıları da bunlara uydu. İçerideki vesayetçilere ve onların dışarıdaki işbirlikçilere bu ülkeyi teslim etmeyeceğiz.

''BİZİM GÜCÜMÜZ BİRLİĞİMİZDEN GELMEKTEDİR''

İstişarelerin sonunda bendenizi bu makama layık gördüler. Zatıma gösterilen bu teveccüh için teşekkür ediyorum. O günden bugüne gece ve gündüz bu sorumluluğu yerine getirebilmek için Rabbim'e dua ediyorum. Bu sorumluluğu tek başıma değil kollektif bir akılla, kollektif bir mücadeleyle hep beraber taşıyacağız.

''CHP HERHALDE BİZDEN ESİNLENDİ''

Bu grubun içine fitne, kulis lobi sokmayacağız. Bizim gücümüz birliğimizden gelmektedir. CHP'de Birlik ve beraberlik kurultayı demişler. Herhalde bizim birlik ve beraberlik projemizden esinlenmişler.

''KAYBEDECEĞİMİZ BİR DAKİKA YOK''

Biz görevi aldığımızda hemen yeni hükümet, yeni MYK ve MYKY'yı belirledik. Bizim kaybedeceğimiz bir dakika yok. Beşir Atalay'a, Hayati Yazıcı'ya ve Emrullah İşler'e teşekkür ediyorum. Bu görev teslimi de doğal istişare sonunda ortaya çıkmıştır. MYK'da sözcümüz Hüseyin Çelik ve Salih Kapusuz da görevlerini teslim ettiler. Bugün de Nurettin Canikli'nin yerine boşalan grup başkanvekilliğine de yeni bir arkadaşımızı seçeceğiz.

''24 SAAT YETMİYORSA 25. SAATİ BULACAKSINIZ''

Bu yaz hiç tatil yapma şansınız olmadı. Dışişleri Bakanıyken diplomatlarıma şunu söylemiştim " 24 saat yetmiyorsa 25. saati bulacaksınız. 7 gün yetmiyorsa 8. günü kullancaksınız" Size de bunu tavsiye ediyorum.

''YARGI DA KENDİNİ SORGULAMALIDIR''

Önümüzde 2015 seçimleri var. Şu 1 yılı hatırlayalım Gezi olaylarını düşünün. 17-25 Aralık darbeleri yaşandı. Bir savcı hazırladığı iddianamede dönemin  başbakanı diyorsa yargı da kendini sorgulamalıdır. Bu neden yapıldı? AK Parti kadrolarının kurduğu 13 yıllık emeği ortadan kaldırılmak istendi.

''30 MART SEÇİMLERİNDE HEZİMETE UĞRADILAR''

30 Mart seçimlerinde hezimete uğradılar. Cuhmurbaşkanlığı seçimlerinde denediler destansı bir zafer elde edildi. Şimdi 2015 seçimleri için bir şeyler umuyorlar. 3 dönemi bitirecek arkadaşlar başka bir yere giderler mi? Hiç niyetlenmesinler.

''BİZ KENDİMİZİ İSPAT ETTİK''

AK Parti grubunun en büyük gücü erdemdir. Biz kendimizi ispat ettik. Biz kapsayıcı bir partiyiz. Bu grupta her bölgeden mileltvekili arkadaşımız var. Başka hiçbir partide bu yok. Diğer partilerin grup toplantısında tek renk görürsünüz. Biz bu niteliğimizi koruyacağız. Varlığımız 81 ilde devam edecek.

''AK PARTİ DÖNEMSEL BİR PARTİ DEĞİLDİR''

Birliğimizi nasıl koruduysak bundan sonra da sürekliliğimizi devam edecek. AK Parti dönemsel bir parti değildir. AK Parti tarihten aldığı mirasla geleceğe hiç durmadan yürüyeceğiz. 9 milyon üyemiz var. Sadece üyelerimizle Türkiye'nin en büyük partisiyiz. 21 milyon seçmenle Türkiye'de en geniş aileyi oluşturan biziz.

ORADA YAPILAN SAYGISIZLIK TÜRK HALKINA HAKARETTİR

Cumhurbaşkanlığına gösterilen saygıdır. Orada yapılan saygısızlık sadece Cumhurbaşkanı'na değil o cumhurbaşkanını seçen Türkiye Cumhuriyeti'ne, Türk halkına hakarettir. Hakaret haya devlete hakaret onlara yakışır.

KILIÇDAROĞLU KONUŞSA NE YAZAR, KONUŞMASA NE YAZAR

Savaş hariç Sayın Cumhurbaşkanımızla görüşmeyeceğini söyledi. Bu nasıl bir demokrasidir. Halk seçimi yapmış, onurla sandık başına gitmiş, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olmuş Sayın Kılıçdaroğlu konuşsa ne yazar, konuşmasa ne yazar..

TIPIŞ TIPIŞ KONUŞACAKSIN DEMİYORUM AMA ÖYLE VEYA BÖYLE KONUŞACAK

Kitap düşmanlarına bunu da izah etmek lazım. Tıpış tıpış konuşacaksın demem ama öyle veya böyle konuşacak. Zamanla görüceksiniz.. Bizim meselemiz herhangi bir polemik yapma meselesi değil. Saygısızlık eğer, kitaba, Cumhurbaşkanlığı makamına  olmasaydı susardık ama bunun karşısında susmak adaletsizliktir. Ak Parti'ye susmak yakışmaz. "

''VAY NASİPSİZ DEDİM''

CHP mileltvekiliin iç tüzük kitabını meclis başkanına fırlatması ya talimatla yaptı. Ya da kendi başına yaptı. Bu da içselleştirilmemiş bir ahlaktır. Bir kitap aşığı olarak vay nasipsiz dedim. Biz de kalem ve kitap kutsaldır. Kitap kutsaldır. Kitap kağıttan yapılır, kağıt ağaçtan ağaç da topraktan. Yani insanla kitap aynı mayadır. Yunus Emre sarı çiçekle konuşmasını bilmeyen onu deli sanır. Ama onun oradan rabbine sevgisini anlatır.

''KEŞKE OKUMA ODALARI KURSALARDI''

4+4+4 tartışmalarında sayın Nabi Avcı'nın kafasına selefot atmışlardı. CHP'nin içinde ikna odalarını kuranlar var keşke okuma odaları kursalardı. Bu şahsa ceza olarak 24 saat bir sahafta durma cezası verilsin. Kitap kokusu şifadır. Ben hiçbir zaman kitapsız bir odada uyumadım.

''BU KİTAP GAZİ MUSTAFA KEMAL'E ATILMIŞTIR''

*Bu fırlatılan kitap nereye fırlatıldı? Meclis Başkanlığına. O makam geçmiş tüm meclis başkanlarına ve Gazi Mustafa Kemal'e atılmıştır.