Davutoğlu: Akreditasyon talimatını ben verdim
ensonhaber.com

Davutoğlu: Akreditasyon talimatını ben verdim

İstanbul Adliyesi'nde teröristlerce rehin alınan ve hayatını kaybeden Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz için Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda tören düzenlendi.

DOĞAN MEDYA CENAZEYE ALINMADI

Düzenlenen törene teröristlerin şehit savcının başına silah dayadığı o fotoğrafı aleni bir şekilde yayınlayan medya gruplarının hiçbiri alınmadı.

Cenaze törenine katılan ve ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başbakan Davutoğlu, Doğan Medya Grubu'nu yayın yasağını deldiği için cenazeye alınmadıklarını söyledi:

Davutoğlu: Akreditasyon talimatını ben verdim İZLE

SAYGI GÖSTERİLİRSE BASININ BAŞIMIZIN ÜZERİNDE YERİ VAR

"Medyaya dikkatli olunmasını, provokasyona gelinmemesi gerektiğini söyledim. Ama sabahleyin kalktığımda sayfalarda, insani duyarlılık bile göremedim. Şehit savcının eşiyle telefonla görüştüğümüzde neler hissettiğini biliyorum. Evladını bugün gördünüz. Bu evlat bu resimleri gördüğünde ne hissetti. Yayın yasağı getirdik. Dünyanın her yerinde gelir. Operasyon bitince de yayın yasağını kaldırdık. Şakağına silah dayanmış onurlu bir savcımızın bu resmini yayınlamak hangi basın ahlakıyla izah edilebilir. Emri ben verdim, bir daha olsa bir daha veririm. Basın özgürlüğünden daha önemli olan insanlık onurudur.

DOĞAN MEDYA'NIN O ÇOCUĞUN FOTOĞRAFINI ÇEKMEYE HAKKI YOK

Şimdi çıkıp da birisi akreditasyon uyguladınız derse, evet uyguladık. Dün o fotoğrafı çeken basının bu cenazeye gelme hakkı yoktur. O çocuğun fotoğrafını çekmeye hakkı yoktur, olmayacaktır. Ben bu çocuğu kendi evladım gibi görüyorsam onlar da görecekler. Bir kez de acıyı hissedecekler. Bir devleti sahiplenmenin ne olduğunu herkes hissetti. Acıya, ızdıraba saygı gösterirse basının başımın üzerinde yeri var. Bu dediklerim dinlenmiyorsa gerekeni yaparız. "