Davutoğlu: Demirtaş açıkça halkı tahrik ediyor
ensonhaber.com

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 95 kişinin hayatını kaybettiği Ankara'daki saldırıyla ilgili yaptığı açıklamasında CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Terörü bitirmeliyiz bunun için ne istiyorsanız yaparız" çağrısını değerlendirdi. Davutoğlu, şunları söyledi:

KILIÇDAROĞLU VE BAHÇELİ'YLE GÖRÜŞMEYİ PLANLIYORUM

"Bugünlerde siyasi polemik yapmak istemem ama Kılıçdaroğlu bu koalisyona destek olsaydı bu ülkeyi seçime hep birlikte götürür teröre karşı omuz omuza olurduk. Siyasi liderlere birçok vesileyle yaptığım çağrıyı bir kez daha yineliyorum. Suruç saldırısından bu yana her türlü terör tehdidini hep beraber yaşadık. Teröre karşı ortak bir tavırda buluşalım. Bu çerçevede sayın Bahçeli ve Kılıçdaroğlu ile görüşmeyi planlıyorum. Keşke bugün 23 Ağustos'tan sonra hükümet kurma çabasında hep beraber olabilseydik."

Davutoğlu: Demirtaş açıkça halkı tahrik ediyor VİDEO

DEMİRTAŞ'A GELİNCE,  HALKI TAHRİK EDİYOR

"Demirtaş'ın çağrılarına gelince yaptığı açıklamayı okuyunca bu devletin halka yaptığı bir çağrıdır diyor. Bu nasıl bir anlayıştır. Ortak kader dili kullanmak yerine, onca askerimiz ve polisimiz şehit edilmişken, hayatını kaybeden siviller varken saldırıyı yapanlara dair kesin veri yok iken devleti mesul göstermek yakışmaz. Bu tahriktir. Demirtaş'ın açıklamaları açık bir tahriktir."

Davutoğlu: Demirtaş açıkça halkı tahrik ediyor