Davutoğlu Suruç'ta yaralanan vatandaşları ziyaret etti

Şanlıurfa'da bulunan Başbakan Davutoğlu, Suruç'ta dün gerçekleştirilen terör saldırısında yaralananların tedavi gördüğü Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesi'ne geldi.

Davutoğlu Suruç'ta yaralanan vatandaşları ziyaret etti

YARALILARIN TEDAVİ EDİLDİĞİ BÖLÜME GİDİLDİ

Hastane önünde yetkililer tarafından karşılanan Davutoğlu, daha sonra yaralıların tedavi gördüğü bölüme geçti. Başbakan Davutoğlu'nun yaralıların sağlık durumuyla ilgili bilgi aldığı belirtildi.

Davutoğlu Suruç'ta yaralanan vatandaşları ziyaret etti VİDEO

Davutoğlu Suruç'ta yaralanan vatandaşları ziyaret etti

Davutoğlu Suruç'ta yaralanan vatandaşları ziyaret etti

Davutoğlu Suruç'ta yaralanan vatandaşları ziyaret etti

Başbakan Ahmet Davutoğlu, daha sonra Şanlıurfa Valiliğini ziyaret etti. Davutoğlu, valilik ziyareti sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Başbakan Davutoğlu'ndan HDP’ye çağrı VİDEO

"PKK SALDIRILARINA DA AYNI TUTUMU SERGİLESİNLER"

HDP’ye de çağrıda bulunuyorum. Biraz önce onu zikrettim, geçmişte çok kolay unutabiliyoruz. Güngören'de 18 canımızın vefatına neden olan saldırı gözümüzün önünde. Reyhanlı’da ölenlerin hatıraları acıları yüreğimizde. Dikkat edin hiçbir ayrım yapmıyorum. Hangi Terör örgütü var, şu terör örgütü varsa karşı çıkalım, şu varsa sessiz kalalım demiyorum. IŞİD’in yaptığı saldırılara da, EL Kaide’nin PKK’nın saldırılarına da aynı tutumu sergilemesi lazım.

"BU BÜYÜK BİR ACIDIR"

Dün ülke olarak büyük bir acı yaşadık. Suruç’ta basın açıklaması yapan bir gruba karşı yapılan saldırıda şu ana kadar 32 vatadaşımzıı kaybettik. 29 vatandaşımız hastanelerde. Hastanelerimizden birini ve 5 hastamızı ziyaret ettik. Valilikte biraz önce ilgili arkadaşlarımızdan, bakanlarımızdan, valimizden, jandarma komutanımızdan, çok detaylı bir brifing aldım. Bu büyük bir acıdır ve bütün Türkiye’yi kenetlemesi gereken ortak hissiyatla davranmamız gereken çok acı bir olayla karşı karşıyayız.

DİĞER BOMBALI SALDIRILAR

2007’de Ulus’ta, 2008 Ocak ayında Diyarbakır’da, 2008 Temmuz ayında Güngören’de, çok sayıda vatandaşımızın vefatıyla sona eren canlı bomba saldırılarını hafızalarımızda tutuyoruz. Yine Reyhanlı saldırısı, Diyarbakır saldırısı farklı örgütler tarafından yapılmış olsa da milletimizin bütünlüğüne yapılmıştır. El Kaide’nin PKK’nın IŞİD’in veya Suriye bağlantılı grupların Reyhanlı’da yaptığı saldırılar aynı insanlık dışı zihniyetin gerçekleştirdiği saldırılardır. Dünkü saldırıda vefat eden vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum. Bütün hastane yetkililerine, sağlık bakanlığı yetkililerine talimat verdik. Bir hastamız yoğun bakımda, acil durumda olduğu için süratle helikopter ambulansla nakli için talimat verdik.

GRUBUN ÜSTÜ İKİ DEFA ARANDI

Bu insani boyut vatandaşlık bağlamındaki ortak kader boyutu söz konusu olduğunda bütün diğer konular ikinci noktaya gelir. İkinci boyutu ise tabi ki bunun idari hukuki soruşturmasıdır. Derinlemesine bu soruşturma sürdürülüyor. Bu grup Suruç’a yaklaşırken gerekli aramalar yapılıyor. Bu bilgileri aldık. Belediye iki kişi orada da gözaltına alınıyor, arananlar listesinde olmaları hasebiyle. Oraya intikal ettirildiğinde de gelen talep üzerine, ikinci bir arama yapılmıyor.

ŞAHSIN TESPİTİ KONUSUNDA CİDDİ MESAFE ALINDI

Anlaşılan o ki, ya bir sızma, ya grup içinde söz konusu olan kimliği teşhis edilemeyen şahıs tarafından canlı bomba olmak suretiyle bu katliam gerçekleştiriliyor. Şahsın tespiti konusunda ciddi mesafe alındı. Bu şahsın sadece türkiye içinde dışında ne kadar bağlantı varsa ortaya çıkarmak için yoğun çaba içinde. Şüpheli konusunda önemli aşamaya gelmiş bulunuyoruz.

GEREKEN HER ŞEY YAPILACAK

Kimler bundan sorumluysa gereken her şey yapılacaktır. İdari hukuki soruşturma irtibatları ortaya çıkarılacaktır. En ufak bir eksikliğe en ufak bir ihmale tahammül gösteremeyiz.