Davutoğlu'ndan Adnan Menderes mesajı

Davutoğlu'ndan Adnan Menderes mesajı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Merhum Menderes ve arkadaşlarının demokrasi ve kalkınma mücadelesinde attığı cesur adımlar bizler için yol gösterici olmaya devam etmektedir" değerlendirmesinde bulundu. Menderes için, "milletin kalbinde müstesna bir yeri olan değerli devlet ve siyaset adamı" nitelendirmesinde bulunan Davutoğlu, şunları kaydetti:

MENDERES'İN CESUR ADIMLARI BİZLERE YOL GÖSTERİCİDİR

"Milletimizin kalbinde müstesna bir yeri olan değerli devlet ve siyaset adamı Adnan Menderes, bütün hayatını Türkiye'nin demokratikleşmesine ve kalkınmasına adamıştır. Merhum Menderes ve arkadaşlarının demokrasi ve kalkınma mücadelesinde attığı cesur adımlar bizler için yol gösterici olmaya devam etmektedir.

İDAMINA ONAY VERENLER ASLA AFFEDİLMEYECEKTİR

"Yeter Söz Milletin" şiarını siyasetin merkezine koyan merhum Menderes, bu uğurda canını feda etmiş ve bu milletin onur mücadelesinin bir kahramanı olmuştur. Onu ve arkadaşlarını haksız bir şekilde yargılayıp, idamına onay veren vesayet odakları ise tarihe kara bir leke olarak geçmişlerdir ve bu millet tarafından asla affedilmeyeceklerdir.

Merhum Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan'ı da hayırla yad ediyor, değerli siyaset ve devlet adamı Adnan Menderes'i vefatının yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyorum."