Davutoğlu'ndan Kobani'ye geçiş izni hakkında açıklama

davutoğlu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nca düzenlenen brifing sonrası açıklamalarda bulundu.

"ŞU ANDA KOBANİ'YE BİR GEÇİŞ BAŞLAMIŞ DEĞİL"

Başbakan Davutoğlu, Peşmergeye Kobani'ye geçiş konusunda "Şu anda böyle bir geçiş başlamış değil, görüşmeler sürüyor. Kobani'deki durumu dengeleyebilmek veya Kobani'deki durumu, en azından zararlarını minimize edebilmek için bazı unsurların Kobani'ye geçişi konusunda da insani ve lojistik amaçlı olarak söylüyorum, görüşmeler sürüyor, bu görüşmeler çerçevesinde gerekli adımlar atılır" dedi.

"HER TÜRLÜ YARDIMI YAPTIK, YAPIYORUZ"

Davutoğlu, Kobani'deki gelişmelere ilişkin "Türkiye insani acıları dindirmek için elinden geleni yaptı. Kobani üzerinden terör estirilmesine rağmen her türlü yardımı yaptık, yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

"MİLLİ NÜKLEER SANTRALİ TALİMATI VERDİM"

Başbakan Davutoğlu,  açıklamasında ayrıca, Türkiye'nin enerji üreticisi değil coğrafi açıdan önemli bir konumda olduğunu bunun en büyük örneğinin de Tanap projesi olduğunu da söyledi. "Türkiye'de 2016 yılında her il, doğalgazla buluşacak" diyen Davutoğlu, "Üçüncü (nükleer) santrali yeterli insan unsuru yetiştikten sonra yüzde 100 milli bir şekilde yapma konusunda gerekli çalışmaları başlatma talimatı verdim" ifadelerini kullandı.