Demir çelik sektörüne teşvik

normal.jpgKarabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO)  Başkanı Sedat Namal, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin, demir-çelik sektörüne yönelik en üst düzeyde teşvik verilmeye başlanacağını açıklamasına ilişkin, "Demir-çelik sektörüne teşvik verilmesi, Türkiye'nin ilk ağır sanayisinin bulunduğu ilimizi mutlu etmiştir" dedi.

'FABRİKALAR KURAN FABRİKA'

Namal, AA'ya yaptığı açıklamada, ilk Türk demirinin üretildiği ve "fabrikalar kuran fabrika" unvanıyla anılan Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) ve onun ürünlerini işleyen haddehanelerin bu teşvikten yararlanarak geleceğe daha iyi bakacağını söyledi.

KENTİN YARISI GEÇİMİNİ DEMİR-ÇELİKTEN SAĞLIYOR

Teşvik konusunda bazı girişimde bulunduklarını, Başbakan ve ilgili bakanlarla görüştüklerini anlatan Namal, "Kent nüfusunun yarısına yakını geçimini bu sektörden sağlıyor. İlimizden yapılan ihracatın yüzde 97'si demir-çelik sektöründen. Demir-çelik sektörüne teşvik verilmesi, Türkiye'nin ilk ağır sanayisinin bulunduğu ilimizi mutlu etmiştir. Arsa tahsisinde kolaylıklar, vergi muafiyeti gibi destekler sektörün önünü açacaktır" diye konuştu.