Demirtaş Almanya'da ringe çıktı
ensonhaber.com

HDP Eşbaskanı Selahattin Demirtaş, eşi Başak Demirtaş ve HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü'nün katılımıyla gerçekleşen "Kıtalararası Orta Sıklet Şampiyonluk" maçında Demirtaş'ın desteklediği boksör İsmail Özen şampiyon oldu.

ÜÇÜNCÜ RAUNTTA KAZANDI

Tunceli doğumlu Hamburg'da yaşayan boksör İsmail Özen, Gürcistanlı rakibi Ramazi Gogicheshivi'yi üçüncü rauntta nakavtla yenerek orta hafif sıklette şampiyonluk eldivenini almaya hak kazandı.

Demirtaş Almanya'da ringe çıktı

KÜRT MARŞIYLA GİRDİLER

Boksör İsmail Özen salona "Kürt ulusal marşı"yla girerken, Demirtaş ise Kürtçe müzikle girdi.

"BİJİ SELO" SLOGANLARI ATILDI

Alman kanallarının canlı yayınladığı maçta taraftarlar "Kürdistan faşizme mezar olacak" ve"Biji Selo" (Yaşasın Selo) sloganları attı.

Demirtaş Almanya'da ringe çıktı VİDEO

Demirtaş Almanya'da ringe çıktı

BOKS ELDİVENİNİ DEMİRTAŞ'A VERDİ

Daha önceki yarışmalarında kazandığı boks eldivenlerini ve maçta elde edilen gelirleri "Kobani'nin yeniden inşası" için bağışlayan Özen, şampiyonluk maçı sonrasında yaptığı konuşmada "Bu eldiveni Diyarbakır ve Cizre halkı adına Selahattin Demirtaş'a takdim ediyorum" dedi.

Demirtaş Almanya'da ringe çıktı

DEMİRTAŞ RİNGE ÇIKTI

Şampiyonluk sonrası ringe çıkan ve eldiveni alan Demirtaş da "Bu eldiveni Cizre ve Sur'da devlet katliamına karşı direnen halkımız adına alıyorum. Bu şampiyonluk eldiveni Cizre ve Sur'un yeniden inşası adına yapılan yardım kampanyasında en yüksek bağışı yapana verilecektir. Bundan sonra İsmail Özen'i dünya şampiyonluk yarışmasında da görmek istiyoruz" dedi.

İsmail Özen'i Demirtaş'ın yanı sıra, Almanya'nın en zengin ailesine mensup olan Michael Otto'nun 42 yaşındaki kızı olan nişanlısı Janina Otto da izledi.

Demirtaş Almanya'da ringe çıktı

Demirtaş Almanya'da ringe çıktı