Demirtaş PKK silah bırakmaz demişti
ensonhaber.com

Demirtaş PKK silah bırakmaz demişti

Türkiye bugün tarihi bir toplantıya tanık oldu. Çözüm süreci kapsamında hükümet üyeleriyle HDP heyeti Dolmabahçe Sarayı'nda bir görüşme yaptı.

ÖCALAN'DAN SİLAH BIRAKIN ÇAĞRISI

Görüşme sonrası Sırrı Süreyya Önder 10 maddelik bildiriyi okudu. Önder ayrıca Öcalan'ın PKK'ya bahar aylarında silahsızlanma toplantısı için çağrı yaptığını duyurdu.

Demirtaş Öcalan'ın silahsızlanma çağrısını değerlendirdi İZLE

DEMİRTAŞ'I YALANLAYAN ÇAĞRI

Öcalan'ın çağrısıyla birlikte HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın 2 gün önce çözüm sürecine ilişkin yaptığı açıklamalar akıllara geldi. Demirtaş, Ahmet Hakan'ın Tarafsız Bölge adlı programına çıkmış ve "PKK silah bırakmam diyor" demişti. Şimdi ise Öcalan'ın yaptığı çağrı Demirtaş'ın açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını ortaya çıkardı.

DEMİRTAŞ NE DEMİŞTİ

"Öcalan, temel ilkeleri müzakere edelim, silah bırakma çağrısı yapacağım diyor. PKK da silah bırakmam diyor, bırakacağım diyor; ama sürecin başındaki müzakereyi hatırlatıyor."

AĞIZ DEĞİŞTİRDİ

Bugün ise Demirtaş, Öcalan'ın silahsızlanma çağrısı sonrasında ağız değiştirerek, "Hükümetin somut adımlara karşı ilerlemesi gerekir. PKK'nın da silahsızlanma konusunda hazırlığını yapması gerekir. Hayırlara vesile olur, barış için herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirir diye temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

APO'NUN SÖZLERİNE RAĞMEN HÜKÜMETİ SUÇLADI

Demirtaş aynı konuşmasında hükümeti de suçlayarak "Hükümetin pratiği barış adına zerre kadar ümit vermiyor" dedi. Demirtaş'ın, hükümet adına devlet yöneticileriyle görüşen Öcalan'ın çağrısına rağmen hükümeti suçlayıcı konuşması dikkat çekti.

Demirtaş PKK silah bırakmaz demişti