Boksör İsmail Özen: Tehdit edildim
ensonhaber.com

7 Mayıs’ta Almanya'nın Hamburg şehrinde orta siklet kıtalararası şampiyonluk maçına çıkan İsmail Özen, rakibini nakavt etmişti.

ALMANLAR BENİ KÜRT OLARAK TANIYOR

Rudaw'a konuşan Özen, “Ben yıllardır bir Kürt olarak Kürdistan adına ringe çıkıyorum ve çıkmaya da devam edeceğim. Alman medyasında Kürt olarak tanınıyorum ancak bizim medyamız beni yeni yeni tanımaya başladı” dedi.

CİDDİ ANLAMDA TEHDİT ALDIM

Tuncelili boksör son zamanlarda tehdit edildiğini beliterek, “Türkiye medyası kim olduğumu ve hangi kimlikle ringe çıktığımı biliyor o yüzden bu konuda konuşmayacağım. Ancak son maçtan sonra ciddi anlamda tehdit aldım. IŞİD ve Türk milliyetçileri tarafından tehdit edildim. Özellikle de Erdoğan’a yakın medya kuruluşları beni hedef haline getirdi.”

Boksör İsmail Özen: Tehdit edildim

Türkiye'nin güneydoğusundaki çatışmalı süreci yakından takip ettiğin söyleyen Özen, şunları ekledi: “4 parçada yaşayan Kürtler zor bir süreçten geçiyor. Dayanışmaktan başka bir şansımız yok. Bir olmalı, birlik olmalıyız. Bu zor dönemde elimizden geldiği kadar birbirimize destek olmalıyız. Bu karanlık günleri ancak bu şekilde atlatabiliriz.”

SON MAÇIN GELİRİNİ CİZRE, SUR VE YÜKSEKOVA HALKINA BAĞIŞLAYACAĞIM

Boksör Özen, “Son maçımdan gelen geliri Cizre, Sur ve Yüksekova halkına bağışlayacağım. Ayrıca Amed’de (Diyarbakır) Kanserle Mücadele Kliniği var. Orada kanserle mücadele eden çocuklara da bağış yaptım” ifadelerini kullandı.

Bu arada, İsmail Özen, daha önce çıktığı ve rakibini nakavtla yendiği maçta giydiği eldivenleri Kobanili çocuklara yardım için satmıştı.