Dev-Genç kurucusunun kızı KCK'dan tutuklandı

Dev-Genç kurucusunun kızı KCK'dan tutuklandı

Taraf Gazetesi'nden Aysun Yazıcı'nın haberine göre, uzun yıllardır cezaevinde bulunan Dev-Genç kurucularından Sarp Kuray'ın kızı gazeteci Zeynep Kuray da son KCK operasyonunda 35 kişiyle birlikte tutuklandı

49 KİŞİDEN 36'SI TUTUKLANDI

KCK soruşturması kapmasında yedi ildeki eşzamanlı operasyonda gözaltına alınan Dicle Haber Ajansı (DİHA) ETHA ve Özgür Gündem ile Vatan gazetesi muhabirlerin yer aldığı 49 gazeteciden 36'sı tutuklandı. Tutuklananlar arasında yer alan Birgün gazetesi ve ANF muhabiri Zeynep Kuray, cezaevinde bulunan Dev- Genç kurucularından 16 Haziran Örgütü'nü kurup yönettiği iddiasıyla ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Sarp Kuray'ın kızı.

BABASI 68 GENÇLİĞİNİN ÖNEMLİ İSİMLERİNDEN

KCK operasyonu kapsamında 20 aralıkta gözaltına alınan 49 gazeteci ve medya çalışanı önceki gece çıkarıldıkları Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde soruşturmayı yürüten savcılara ifade verdi. Tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevkedilen gazetecilerden 13'ü serbest bırakılırken, 36'sı tutuklanarak cezaevine gönderildi. 11 DİHA, beşi Özgür Gündem gazetesi çalışanı olan tutuklananlar arasında Vatan gazetesi muhabiri Çağdaş Ulus ile Birgün gazetesi ve ANF muhabiri Zeynep Kuray da yer aldı. Dört yıldır Birgün'de muhabir olarak çalışan Zeynep Kuray, Sincan F Tip Cezaevi'nde bulunan 68 kuşağının ünlü isimlerinden Dev-Genç kurucularından Sarp Kuray'ın kızı. 16 Haziran Örgütü'nün lideri olduğu ve 30 ayrı eylemin talimatını verdiği iddiasıyla ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Sarp Kuray, şu andaki düzenlemelere göre 71 yaşında ancak serbest kalabilecek.

Duvar filminde çocuk rolündeydi

Gazetici Kuray, Yılmaz Güney'in Fransa'da sürgündeyken çektiği "Duvar" filminde çocuk rolünde, tiyatro sanatçısı annesi Ayşe Emel Mesci ve ablası Sema Kuray'la birlikte kamera karşısına geçmişti.

'Bütün işi haber yapmaktı'

Taraf'a konuşan Birgün Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Aydın, Kuray'ın KCK'nın verdiği talimatları haber yapmakla suçlandığını hatırlatarak "Zeynep inanılmaz çalışkan, bütün işi gücü haber yapmak olan biriydi. Gece gündüz haber yapan bir arkadaşımızdı. Arkadaşımızın gazeteciliğin herhangi bir örgütsel bağı olduğunu düşünmüyoruz, bizim en iyi muhabirlerimizdendi" dedi.