Devlet Bahçeli Türkeş anmasında konuştu

MHP eski lideri Alparslan Türkeş, ölümünün 16. yılında mezarı başında anıldı. Türkeş'in mezarına karanfil bırakan MHP lideri Bahçeli, dua okuduktan sonra mezarlık ziyaretine gelen partililere seslendi. Bahçeli'nin konuşmayı yaptığı sırada sağında AK Parti Milletvekili Ahmet Kutalmış Türkeş, solunda ise MHP'li Milletvekili Tuğrul Türkeş vardı.

Alparslan Türkeş'in mezarı başındaki anma

Devlet Bahçeli Türkeş anmasında konuştu

''MHP TEK BAŞINA İKTİDAR OLACAK''

"Türkiye'nin bağımsızca var olması ve vatanında bütün halinde yaşayabilmesi için dayanışmaya ihtiyacımız var" diyen MHP lideri, "MHP'nin değerli mensupları ve yarınlarımızın güvencesi genç ülkücü kardeşlerim, 'ileri demokrasi' zırvasının sahiplerine ve yanlarında saf tutmuş bölücü mihraplara, demokratik yollardan dersi vereceklerdir. Zira Türkeş Bey'e olan manevi sorunluluğumuz bunu gerektirmektedir. Bizden görünüp, davamıza zarar vermeye çalışan, başka yerlerin gönüllü ya da menfaat karşılığında misyonerliğini yapanlara ne Başbuğumuz ne de dava arkadaşlarım asla haklarını helal etmeyeceklerdir. Merhum Türkeş Bey'in işaret ettiği istikamete giderek, her vatandaşımızla kucaklaşarak tek başına iktidara ulaşacağız. O hayattayken göremedi ancak Hakk'a yürüyüşünün 16. sene-i devriyesinde, milliyetçi hareketin tek başına iktidarı inşallah gerçekleşecektir" diye konuştu.

"MİLLİ DAVAMIZDA, OYUNLARA ALDIRIŞ ETMEDEN BİR ARADAYIZ"

Ülkücülerin, kurulan tuzaklara düşmeden bir arada olduklarını ifade eden Bahçeli, "Devlet ve siyaset hayatının mümtaz bir şahsiyeti olan rahmetli liderimizin eserlerini va çağları aşan öngörülerini yüreğimizde taşıyarak burada buluştuk. Onun inşa ettiği ve ilkelerini belirlediği milli davamızda, tüm ülkücüler, büyük bir şevk ve inançla yollarına devam ediyorlar. Yeise düşmeden, yılgınlığa prim vermeden, oyunlara aldırış etmeden ve kurulan tuzaklara düşmeden biraradalar. Türkeş Bey'in 42 yıl önce Türk Milleti'nin varlığını yükseltmek amacıyla yaktığı inanç meşalesi, bizlerin elinde sonsuzluğa uzanmaktadır" dedi.

"ARADAN GEÇEN YILLAR, TÜRKEŞ BEY'İN NE KADAR HAKLI OLDUĞUNU TEYİT ETTİ"

Türkeş'in, Türk milleti için verdiği mücadele için 80 yıllık hayatında büyük mücadeleler sergilediğini ifade eden Bahçeli, şöyle konuştu:

"Türklüğün haysiyetini korumak için, insan üstü bir çaba göstermiştir. Yüce dinimizin buyruklarından hiçbir zaman ödün vermemiştir. Zorlukları Cenab-ı Allah'a sığınarak, ama milletimize güvenerek aşmaya çalışmıştır. Yaşarken karşılaştığı zorluklar da, O'nu hedefinden çevirememiştir. Kendisini hayattayken anlayacak basirete sahip olmayanlar, hatta karşısına engel çıkaranlar vefatından sonra hakkını teslim etmişler ve aziz hatırasını hürmetle anmaya başlamışlardır. Her faniye nasip olmayan ilgi ve bağlılık, aramızdan fiziken ayrılışının 14. yıl dönümünde bile artarak devam etmektedir. Hiçbir tereddüte kapılmadan söylemek isterim ki, bir dava insanı olarak Türk Milleti'nin gönlünde müstesna bir yer edinmiştir. Aradan geçen yıllar, Türkeş Bey'in söz ve düşüncelerinde ne kadar haklı olduğunu kesin olarak teyit etmiştir. Milletimizin değer ve inançlarıyla bağdaşmayan yabancı ideoloji ve görüşler, kuşkusuz Onun duruş ve azmi karşısında çaresiz kalmış ve bir ucu Bozkurt'a, diğer Çanakkale'ye dayanan Türklüğün manevi savunma hattının içine bir türlü sızamamışlardır. Türkeş Bey'in uzlaşmayı tavsiye eden sağduyusuyla, ortaya koyduğu vizyon, bugün yaptıklarının ne kadar doğru ve meşru olduğunu taraflı-tarafsız herkese kabul ettirmiştir. Türklüğün yaşadığı her yerde, hala mümtaz ve ayrıcalıklı bir şekilde anılmaktadır. Bu da bizim için bir iftihar meselesidir"

"HEPİMİZİN BİLDİĞİ MİHRAPLAR, TÜRKİYE'NİN BÖLÜNMESİ İÇİN DÜĞMEYE BASTI"

Türkiye'nin düne göre, daha sıkıntılı ve vahim sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirten Bahçeli, "Türk Milleti'nin birliğine yönelik hain saldırılar, sürekli olarak mevzi elde etmektedir. Türklük değerleri yıpratılmakta, Cumhuriyetin tüm kazanımları mayınlı alana çekilmek istenmektedir. Türk Milleti'nin binlerce yıllık kardeşliği, üniter yapısı ve dili, tahrip edilmenin eşiğindedir. Özellikle 12 Haziran milletvekilliği genel seçimine giderken, şer ittifakının niyet ve emelleri daha da keskinleşmiştir. Hepimizin bildiği mihraplar, Türkiye'nin bölünmesi için düğmeye basmışlardır" dedi.