Devlet Bahçeli ülkücü şehitler için namaz kıldı

Devlet Bahçeli ülkücü şehitler için namaz kıldı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Ülkücüler; bir davanın, şuurla benimsenmiş bir ülkünün, tutkuyla sahiplenilmiş bir iddianın yaşaması ve yaşatılması için candan ve serden vazgeçmeyi göze alan insanlık mucizeleridir'' dedi.

Bahçeli ve parti yöneticileri Kızılcahamam'da Ülkücü Şehitleri Anma Günü etkinliğine katıldı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Ülkücü Şehitler Anıtı'nı önünde düzenlenen törende konuşan Bahçeli, bundan sonra, geçen yıl yaptırılan anıt önünde şehitlerin manevi hatıralarının paylaşılacağını ifade etti.

Devlet Bahçeli ülkücü şehitler için namaz kıldıÜlkücülerin ''çelik gibi iradeleri, iman dolu yürekleri, vatan ve millet aşkıyla çarpan kalplerinin'' anıtta sembolleşeceğini ifade eden Bahçeli, şunları söyledi:

''Merhum şairimiz Mithat Cemal Kuntay hepimizce bilinen meşhur şiirinde; 'Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır' dizeleriyle, vatanın ne olduğunu veciz ve vecd dolu bir ruhla seneler öncesinden ifade etmiştir.

Üzerinde yaşadığımız toprak, içinde bulunduğumuz coğrafya şehit kanıyla vatanlaşmış, bize vatan olmuştur. Bilinmelidir ki tarih; Türk milletinin bizatihi kendi yazdığı ve yaptığı bir eseridir. Bu eserin her satırında da fedakarlığın, cefakarlığın derin izleri bulunmaktadır.

Asırların surlarını inancının aleviyle eriten, kilitlerini azmiyle açan ve engellerini imanıyla yıkan Türk milleti, bu haliyle esareti, bağımlılığı ve zorbalığı her devirde reddetmiştir. Ülkücü hareket işte böylesi yüksek bir iradenin ve kararlılığın temsilcisi ve emsalsiz tarafı olarak tarihe geçmiştir. Ülkücüler; bir davanın, şuurla benimsenmiş bir ülkünün, tutkuyla sahiplenilmiş bir iddianın yaşaması ve yaşatılması için candan ve serden vazgeçmeyi göze alan insanlık mucizeleridir.''

UĞRUNA FEDA EDİLEN BEDENLERLE ÜLKÜCÜLÜK DESTANLAŞTI

Uğruna feda edilen bedenlerle ülkücülüğün destanlaştığını ve bu yolla vatanın nabız atışının azalmadığını, kesilmediğini ve zayıflamadığını dile getiren Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Ülkücüler; yatağından taşan coşkun ırmaklar gibi pisliklere, tortulara ve ideolojik kalıntılara her şeyleriyle mukabele etmişlerdir. Zorda kalsalar da yılmamışlar, vurulsalar da yıkılmamışlar, eziyet görseler de yılgınlığa kapılmamışlardır. Türk tarihinin mirasına, milletimizin devamlılığına haramın, ihanetin ve kötülüğün bulaşmaması için ibretlik bir duruş sergileşmişlerdir. Kurşuna, bombaya, tuzağa ve türlü saldırılara teslim olmamışlardır. Yollarından dönmemişler, inançlarının kıblesinden ayrılmamışlardır.

Yeri gelmiş Yunus gibi gönüllere girmişler, yeri gelmiş mukaddesatları uğruna Yavuz olmaktan kaçınmamışlardır. Kefenlerini yanlarında taşımışlar, yeminlerine hep sadık kalmışlardır. Kahramanlığın ne yalnız bir yükseliş, ne de yıldızlar gibi parlayıp sönmek olmadığını düşünmüşlerdir. Ölüme gül bahçesine girer gibi, serin bir suya atlar gibi dalmışlar, bir daha geri dönülmeyeceğini her zaman bilmişlerdir. Dava şehitlerimiz ideal bir insanın tüm vasıflarına sahip olmuşlardır. Ahlaki muhtevası kalmamış zarafet ve süse tevessül etmemişlerdir.

Parlak bir zekaya, sağlam ve yorulmaz bir muhakemeye, ateşli bir ruha, iddialı ve inançlı bir mizaca, bıkmayan ve dönmeyen bir iradeye yaslanmışlardır. Gösteriş ve gürültüden ziyade sadelik ve durulukla hilali taşımışlardır. Şöhret, servet ve kudret peşinde koşmamışlardır. Para, mülk ve şan derdinde olmamışlardır. Menfaat arayışında, çıkar beklentisinde bulunmamışlardır. İhtiyatlı, ağırbaşlı ve mutedil tavırlarını bozmamışlar, soğukkanlı ve cesaretli tutumlarından asla ödün vermemişlerdir.''

BOŞ YERE ŞEHİT OLMADILAR

''Zulme tapanlar, adaleti tepeleyenler, bölünmeyi dileyenler, ayrılmak için el ovuşturanlar, dağılmak için fırsat kollayanlar bizim karşımızdadır'' diyen Bahçeli, dava arkadaşlarının boş yere şehit olmadıklarını vurguladı.

Bahçeli, ''Milletimizin sahip olduğu, bütün milli ve manevi değerlerinin tahrip edildiği, yozlaşma ve çürümenin alabildiğine tırmandığı günümüzde, aziz dava şehitlerimizin yüksek erdem ve ahlakına her zamankinden daha çok ihtiyacımız olduğu açıktır'' dedi ve ülkücülerin ''çile, meşakkat, ahlak, sabır ve cesaretle sınanmış takdire şayan millet sevgisinden ve sorumluluk bilincinden''; bugün de herkesin kendi payına düşeni almasının en samimi dileği olduğunu söyledi.

ONLAR ŞEHİTLERİN EMANETİ

Ülkücü şehitlerin Türk ve İslam tüm değerlerin temsilcisi ve taşıyıcısı olarak tarihe mal olduklarını belirten Bahçeli, dedeleri 1970'li yılların sonunda ''şehit'' olan iki öğrencilerin ellerini havaya kaldırarak, onların şehitlerin emanetleri olduğunu söyledi.Devlet Bahçeli ülkücü şehitler için namaz kıldı

NAMAZ KILINDI

Konuşmanın ardından mevlit okundu, namaz kılındı. Tören, davetlilere pilav ikramının ardından sonra erdi.

Devlet Bahçeli ülkücü şehitler için namaz kıldı