Devlet Bahçeli'nin dili sürçtü

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, referandum sonuçlarına ilişkin basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu. Referandumda 'evet' diyeceğini açıklayan ülkücülere tepki gösteren Bahçeli, "Bir dağa bir serçe konsa dağ ne kazanır, bir dağdan bir serçe kalksa dağ ne kaybeder? Bu görüşü iyi değerlendirmekte yarar var." ifadelerini kullandı.

Dili mi sürçtü?: Önümüzdeki dönem Türkiye'yi karanlık bir dönem olarak görmek istiyoruz
Ergenekon davası için 'zırva' benzetmesi yapan Bahçeli, yargılamanın süratle sonuçlanmasını istedi. Referandumda kullanılan 'hayır' oylarının medya tarafından CHP'ye yontulduğunu savunan Bahçeli, partisine yönelik bir linç kampanyası başlatıldığını iddia etti. 'Hayır' pusulasının üzerine nereye oy vurulursa CHP'ye yazıldığı, nereye vurulursa MHP'ye yazıldığını anlamanın zor olduğunu ifade eden Bahçeli, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'MHP'nin oylarını koruyamadığına' ilişkin değerlendirmesine tepki gösterdi.

'KARANLIK BİR DÖNEM İSTİYORUZ' DEDİ

Referandum sonucunda 'Türkiye'nin karanlık bir döneme girdiği' yönündeki açıklamasını tekrarlarken dili sürçen Bahçeli, "Önümüzdeki dönem Türkiye'yi karanlık bir dönem olarak görmek istiyoruz." dedi, sonra "görülmektedir" diye düzeltti. Bahçeli, bir gazetecinin 'açıklamalarının titre ve kendine dön yönünde olduğu ve beklentileri karşılamadığı' yönündeki "MHP yeni reçetesi, modeli ve projeleri ile kamuoyunun karşısına çıkacak mı?" sorusundan rahatsız oldu. "MHP sizin ilgi alanınız dışında kalmış, MHP'ye ilginiz artarsa iyi olur." diyerek soruyu soran gazeteciyi tersledi. Başka bir gazetecinin, "MHP genel başkanlığı konusunda bir endişe veya öngörünüz var mı?" yönündeki sorusuna ise "Hiçbir endişem yoktur. Sizin endişeniz varsa biraz sabırla beklersiniz." diye tepki gösterdi. Referandum için 'AKP siyasi kooperatifi' kurulduğunu iddia eden Bahçeli, Saadet Partisi'nin de bu kooperatifin içinde olduğunu iddia etti.

BİR PARTİLİ CEMAATLE HAREKET ETMEYE BAŞLARSA..
MHP'nin seçim barajı altına kaydığına ilişkin açıklamaları eleştiren MHP lideri, bunları 'iki partili rejime gidilmesi için yapılan çalışma' olarak niteledi. Gazetecilerin, cemaat ve tarikatlarla ilgili sorularını da cevaplandıran Bahçeli, "MHP'nin genel başkanlık makamı bir tarikatın, bir cemaatin siyasi sesi, siyasi odağı haline gelemez. Eğer bir cemaate ya da tarikata bağlı, kendi inanç sistemini yaşayan bir parti mensubumuz, o cemaatin siyasallaşma süreci paralelinde hareket etmeye başlarsa MHP ile ilişkisi kopmuş demektir." ifadelerini kullandı.