Dicle Üniversitesi'nde Kutlu Doğum gerginliği

Dicle Üniversitesi'nde Kutlu Doğum gerginliği

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Eğitim, Mimarlık ve Mühendislik Fakülteleri önünde karşıt görüşlü iki öğrenci grubu arasında bildiri dağıtımı konusunda kavga çıktı. Güvenlik güçlerinin de müdahale ettiği kavgada 4'ü öğrenci 5 kişi yaralandı.

SOPALI ÖĞRENCİ KAVGASI

Dicle Üniversitesi'nde karşıt görüşlü öğrenciler arasındaki olaylar İlahiyat Fakültesi önünde toplanan ve ellerinde sopa bulunan bir grup, "Kahrolsun PKK" sloganları eşliğinde yürüyerek, Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi binasına gelmesiyle başladı. Burada bildiri dağıtmak isteyen bu grup ile bu gruba izin vermeyen sol görüşlü öğrenciler taşlı, sopalı kavga çıktı. Çıkan kavgaya güvenlik güçleri biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Çıkan olaylarda 3 sol görüşlü öğrenci ile bir polis yaralandı.

TEKBİRLERLE YÜRÜYÜŞ YAPILDI

İlahiyat Fakültesi öğrencileri, ellerinde taş ve sopalarla kampüs alanında, tekbir getirerek, polis kontrolünde öğrenci yurduna kadar yürüdü. Yaralı öğrencilerin gözaltına alınması üzerine yaklaşık 500 öğrenci Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi girişinde oturma eylemi yaptı. Saatlerce süren eylem sırasında polis yetkilileri ile öğrenci temsilcileri arasında uzun süren görüşmelerden sonra gözaltına alınan öğrencilerin olay yerine çağrılan sağlık görevlilerin yaptığı müdahaleden sonra serbest bırakıldı.

Taşlı sopalı kavga

Dicle Üniversitesi'nde Kutlu Doğum gerginliği