Dilan Alp'ın 1 Mayıs görüntüleri

Dilan Alp'ın 1 Mayıs görüntüleri

İstanbul Emniyet Müdürlüğünün basına verdiği fotoğraf ve görüntülerde, 1 Mayıs'ta çıkan olaylar sırasında yaralanan Dilan Alp ve Meral Dönmez'in polise karşı eylemde bulunduklarını belirtildi.

Vali Mutlu Dilan Alp'in elindeki nesnenin molotofkokteyli olduğunu ileri sürdü ancak Dilan'ın elindeki gazdan korunmak için aldığı sirke şişesi çıktı. Sirke şişesi, polisin sıktığı biber gazının gözde bıraktığı etkiyi hızlı geçirmesi için eylemciler tarafından kullanılıyor.

Dilan Alp'ın 1 Mayıs görüntüleri

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, "1 Mayıs işçi bayramının Taksim Meydanı'nda kutlanmasının yasaklanmasını protesto eden çeşitli marjinal sol gruplar tarafından Taksim Meydanı'na ulaşmak için güvenlik güçlerine havai fişek, Molotof kokteyli, sapanlı ve taşlı saldırılarda bulunulmuştur, Olaylar sırasında, 1995 doğumlu Dilan Alp, Beyoğlu İlçesi Tarlabaşı Bulvarı'nda polise karşı eylemde bulunurken yaralandığı, Bahçelievler Medical Park Hastanesi'nde tıbbi müdahalenin yapılmadığı, müşehade altında tutulduğu, şu an durumunun iyiye gittiği ayrıca genç kızın HDK bileşenlerinden 'Türkiye Gençliği' üyesi olduğu, 'Söz Dergisi' (TDP Türkiye Devrim Partisi) ile birlikte hareket ettiği, yaralanması sonucunda örgütler tarafından sahiplenildiği, yakın zamanda örgüt içerisinde faaliyet yürütmeye başladığı" belirtildi.

Dilan Alp'ın 1 Mayıs Görüntüleri

Dilan Alp'ın 1 Mayıs görüntüleri

Emniyet aynı açıklamada, olaylarda yaralanan Meral Dönmez'le ilgili de bilgi verdi. "Dönmez'in 1987 doğumlu olduğu, Okmeydanı'nda yaralandığı, Bahçelievler Medical Park Hastanesi'nde pansuman haricinde tıbbi müdahale yapılmadığı, şuan müşahede altında tutulduğu, şahsın DHKP-C örgütü içerisinde faaliyet yürüttüğü, örgüt üyesi olmak suçundan yargılandığı, mahkemece 6 yıl 8 ay hapis ile cezalandırıldığı, cezaevinde 12 ay yattıktan sonra tahliye edildiği" kaydedildi.

MOLOTOF DEĞİL SİRKE ŞİŞESİ ÇIKTI

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu bugün, Dilan Alp'in elindeki nesnenin molotofkokteyli olduğunu ileri sürdü ancak Dilan'ın elindeki gazdan korunmak için aldığı sirke şişesi çıktı

VALİ'DEN AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, gaz bombası nedeniyle kafatasında kırık olan 17 yaşındaki Dilan Alp için dün ''O bir militandır'' demişti. Bu açıklamanın ardından Emniyet Dilan'ın sicilini araştırmış ve herhangi bir suç kayıdı bulamamıştı.

Vali Hüseyin Avni Mutlu, bugün CNN Türk'ün canlı yayınında 1 Mayıs'taki polis müdahalesiyle ilgili eleştirilere yanıt verdi. Hüseyin Avni Mutlu, Dilan Alp'in elinde molotof kokteyliyle göründüğü video ekrana geldiğinde şunları söyledi: “Kendisini gizlemesi için, kendisini örtmesi için maske takan kimse, ben bunları milletimin vicdanına şikayet ediyorum. Bu çocukları bu hale getirenleri millete şikâyet ediyorum. Dilan yavrumuzun elindeki molotof kokteyli. ilk günler bu bilgileri geçmediniz."

BİZ BU BİLYELERLE OYNARDIK

Sapan kullanımına dikkat çeken Vali Mutlu sözlerine şöyle devam etti:

"Biz küçükken bu demir bilyelerle oynardık. Şimdi bunu sapanlar atıyorlar. İstanbul'un her tarafı cam ve demir bilyelerle dolu. O çocukların içerisinde, o Dilan kızımızın hemen önündeki çocuğun elinde bir sapan var. Yani bunların elinde sapan var. Bunların elinde molotof var. Şimdi diyorsunuz ki, bir okul öğrencisini bu hale getirdiler. Vali Bey yanlış bilgi veriyor. Ben yanlış bilgi vermiyorum ki. İşte bir gün sonra bütün bilgi ve görüntülerle medyanın önündeyiz. Şimdi bizim çocuklar bu bilyeyi alıp oynaması gerekerirken sapanla polis memuruna atacak, polis memuru beyin ameliyatı olacak. Şu anda hastanede yatıyor polis memuru çocuğumuz. Bunları atan gençler radikal örgüt mensuplarına, polisimiz orada duracak böyle diyecek ki atın ben buradayım. Böyle bir şey var mı? Dünyanın neresinde böyle bir polis teşkilatı var. Ben bu şehrin valisi olarak bir öngörü içesinde başımıza gelebilecekleri, yaşanacak sıkıntıları söylemedim mi? Hepsini tek tek anlattım."

"BEN FAŞİST DEĞİLİM"

Vali daha sonra konuşmasını şu sözlerle bitirdi;

"Biz çocuklara acıyoruz ve seviyoruz. Ben doğru olanı yapan bir idareciyim. Faşist ithamını kabul etmem. Susacak da değilim söyleyeyim. Asıl sıkıntı yaşatanlar benim verdiğim karara riayet etmeyenlerdir. İhtiyaç olmasaydı vatandaşımıza sıkıntı yaşamazdık. Benim verdiğim karara uymazsınız çıkıp meydanlara çağrı yaparsanız bu yaralanmalar ortaya çıkar. Hukuken benim kararımı uygulamak zorundalar. 1 Mayıs'tan önce beni mahkemeye verselerdi, şikayet etselerdi bu vali yürüyüş hakkımızı elimizden aldı diye.''