Dışişleri Bakanlığı: Taraf'ın haberi büyük sorumsuzluk

dışişleri

Dışişleri Bakanlığı, bugün Taraf gazetesinde yayımlanan "Süleyman Şah Türbesi IŞİD'e teslim ediliyor" başlıklı haber için açıklamada bulundu.

TARAF'IN HABERİ BÜYÜK BİR SORUMSUZLUK ÖRNEĞİ

Bakanlık'tan yapılan açıklama şöyle;

"Bugün (21 Ağustos) bazı basın-yayın organlarında Musul Başkonsolosluğumuz personelinin rehin alınması konusu etrafında ortaya atılan asılsız iddialar büyük bir sorumsuzluk örneğidir. Ulusal güvenlik ve vatandaşlarımızın selameti gibi konuların istismarı hiçbir şekilde kabul edilebilecek ve basın özgürlüğü çerçevesinde ele alınabilecek bir davranış değildir.

GEREKEN DUYARLILIĞI GÖSTERMEYE DAVET EDİYORUZ

Böylesine hassas bir konuda gazetecilik ve basın ahlakına uygun hareket edilmeli, mesnetsiz, spekülatif ve sorumsuzca yayınlarla kamuoyunun yanlış yönlendirilmesinden özenle kaçınılmalıdır. Tüm basın-yayın kuruluşlarını bu konuda gereken duyarlılığı göstermeye, kamuoyumuzu da bu tür yayınlara itibar etmemeye davet ediyoruz.

KONSOLOSLUK PERSONELİ İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRDÜRÜLÜYOR

Musul Başkonsolosluğumuz personelinin en kısa zamanda sağ salim ülkemize dönmelerinin sağlanması için ilgili tüm kuruluşlarımız eşgüdüm halinde çalışmalarını sürdürmektedir."

Suriye Suleymanşah türbesi İZLE

SÜLEYMAN ŞAH TÜRBESİ'NİN IŞİD'E BIRAKILDIĞINI İDDİA ETMİŞTİ

Taraf gazetesi, bugünkü sürmanşetinde Suriye topraklarında bulunan Süleyman Şah Türbesi'nin 49 rehine karşılığı IŞİD'e bırakıldığını iddia etmişti.

Taraf'ın Süleyman Şah Türbesi IŞİD'e verildi iddiası haberi

Dışişleri Bakanlığı: Taraf'ın haberi büyük sorumsuzluk