Diyarbakır HDP binası önünde oturma eylemi
İHA

Sabah saatlerinde HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önüne gelen Çetinkaya Ailesi, henüz 17 yaşında olan çocukları Süleyman Çetinkaya’nın dağa kaçırıldığını söyledi.

OTURMA EYLEMİ

Parti binası önünde oturma eylemi başlatan baba Şahap, anne Feyziya Çetinkaya ile kardeş ve yeğenlerinden oluşan grup, çocuklarının bulunup kendilerine teslim edilmesini bekliyor.

Diyarbakır HDP binası önünde oturma eylemi

"OĞLUMUZ GELSİN BAŞKA BİR ŞEY İSTEMİYORUZ"

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Süleyman Çetinkaya’nın babası Şahap Çetinkaya, çocuklarının sürekli HDP’ye gelip takıldığını söyledi. Baba Çetinkaya, “Cumadan sonra biz dün karakola gittik. Karakolda terörle mücadele ekipleri, çocuğumuzun Mardin Dargeçit’ten Suriye’ye gönderildiğini söyledi. Çocuğum Suriye’ye gönderilmiş. Bize yardımcı olunsa, çocuğumuzu getireceğiz. Yardım edilmezse, biraz zor getiririz. Olay sonrası bizde HDP il binası önünde beklemeye başladık. Oğlum gelene kadar buradan kalkmayacağız. Bizim köyün yarısı belediyede çalışıyor, benim çocukları hep dağlara gönderiyor. Onları hep çalışmaya gönderiyor. Oğlumuz gelsin başka bir şey istemiyoruz. Oğlumuz kurtulsun başka bir şey istemiyoruz.” dedi.

Diyarbakır HDP binası önünde oturma eylemi VİDEO

Diyarbakır HDP binası önünde oturma eylemi

ACILI ANNE AĞLAYA AĞLAYA ANLATTI

Anne Feyziya Çetinkaya ise hiçbir şey talep etmediğini, sadece oğlunu istediğini söyledi. Oğlunun getirilmesini isteyen acılı anne, gelene kadar beklemeye devam edeceklerini ifade etti.

Diyarbakır HDP binası önünde oturma eylemi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)