Diyarbakır Silvan'da neler oluyor
AA

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, terör örgütü PKK'nın talimatıyla uygulanmak istenen sözde "öz yönetim" ilanının ardından yollara hendek kazıp, patlayıcı yerleştiren teröristlere yönelik güvenlik güçlerince gerçekleştirilen operasyonlar sürüyor.

TUZAKLI 15 HENDEK

İlçede hala patlayıcıyla tuzaklanan 15 hendek ile 500'e yakın roketatar mermisinin bulunduğu, yaklaşık 50 teröristin Mescit, Tekel ve Konak mahallerinde mevzilendiği belirtildi.

SÖZDE SİLVAN SORUMLUSU ÖLDÜRÜLDÜ

Jandarma ve emniyet güçlerince gerçekleştirilen operasyonda terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'nin sözde Silvan sorumlusu "Soro" kod adlı Süleyman Güleç ölü ele geçirildi. Ayrıca operasyonlarda 10'u aşkın terörist etkisiz hale getirildi.

TERÖRİSTLER SİVİLLERE DE SALDIRDI

Çok sayıda patlayıcı ile tuzaklanmış hendek, barikat ve çok sayıda teröristin bulunduğu ilçede gerçekleştirilen operasyonlarda teröristlerce uzun namlulu silahlar ve roketatarlarla düzenlenen saldırılarda 2 polis memuru, biri teğmen 3 asker şehit oldu, 5 güvenlik görevlisi yaralandı.

Teröristlerin vatandaşların yaşamını hiçe sayan saldırılarında kahvehanede oturan 1 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı, güvenlik güçlerine yapılan saldırı sırasında da şarapnel parçalarının isabet ettiği 2'si çocuk 3 kişi yaralandı.

ÇOK SAYIDA AİLE GÖÇ ETTİ

Hendek ve barikatların bulunduğu mahallelerde teröristlerin saldırılarından ve sivillere baskılarından rahatsızlık duyan çok sayıda vatandaş, evini terk etmek zorunda kaldı.

Bazı aileler, yanlarına aldıkları bazı eşyalarla ilçede daha güvenli mahallelerde yaşayan yakınlarının yanına yerleşmeyi tercih ederken, bazıları ise ilçe dışına göç etti.

Diyarbakır Silvan'da neler oluyor


Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)