Diyarbakır'da F-16 uçağı düştü

ucak

Diyarbakır'daki 8'inci Ana Jet Üssü'nde eğitim uçuşu yapan bir F-16D savaş uçağı inişe geçtiği sırada düştü. Uçaktaki pilotun fırlatma koltuğunu kullanarak uçağı terk etti ve paraşütle atlayıp kurtuldu.

TEKNİK BİR ARIZA YAŞANDI

Kaza, bugün Saat 17.10 sıralarında meydana geldi. 8'inci Ana Jet Üssü Komutanlığı'na eğitim uçuşu için havalanan F-16D tipi savaş uçağı, inişe geçtiği sırada teknik bir arıza meydana geldi. Uçaktaki pilot fırlatma koltuğunu kullanarak kurtulurken, uçak piste çakıldı.

Diyarbakır'da F-16 uçağı düştü İZLE

HAVALİMANI SİVİL UÇAKLARA KAPATILDI

Kazanın ardından olay yerine ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kaza nedeniyle Diyarbakır Havalimanı'nın sivil uçuşlara kapatıldığı belirtildi.

ERDOĞAN: "BAYAN YÜZBAŞIMIZ ATLAYIP KURTULMUŞ"

Azerbaycan'a hareketinden önce yaptığı basın toplantısında gazetecilerin konuyla ilgili sorusunu cevaplayan Erdoğan şunları söyledi;

"Az önce Genelkurmay başkanımla görüştüm. Bir F-16 uçağımız piste yaklaştığında bir bayan yüzbaşımız herhalde sıkıntıyı anlamış olacak ki atlayıp kurtuluyor. Uçak piste çakılmış oluyor. Diğer uçaklarda sıkıntı yok. Değerlendirmeden soran Genelkurmay gerekli açıklamayı yapacaktır."

Diyarbakır'da F-16 uçağı düştü

GENELKURMAY BAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır’da bir F-16 uçağının eğitim uçuşunu tamamlamasının ardından henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı düştüğünü ve pilotun sağlık durumunun iyi olduğunu açıkladı.Diyarbakır'da F-16 uçağı düştü

"PİLOTUN SAĞLIK DURUMU İYİ"

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Diyarbakır’da bulunan 8. Ana Jet Üs Komutanlığı 182. Filo’ya ait bir F-16 uçağının 2 Eylül 2014 günü saat 17.17’de eğitim uçuşunu tamamlamayı müteakip Diyarbakır Askeri Havaalanı’na iniş için son yaklaşma esnasında henüz belirlenemeyen bir nedenle pist üzerine düştüğü belirtilerek, "Pilot paraşütle atlayarak sağ olarak kurtulmuştur. Pilotun sağlık durumu iyidir. Gerekli idari işlem başlatılmıştır" denildi.

Diyarbakır'da F-16 uçağı düştü

Diyarbakır'da düşen F16'dan atlayarak kurtulan Yüzbaşı Burcu Arpacı, dünyada okyanus aşan ilk kadın savaş pilotu olmasıyla tanınıyor.

Diyarbakır'da F-16 uçağı düştü