Doğa İçin Çal - 5  Bitlis'te Beş Minare

Doğa İçin Çal - 5  Bitlis'te Beş Minare

Doğa temalı müzik grubunun geçtiğimiz dönemlerde hazırladığı projeleri, milyonlarca kişi tarafından beğeniyle izlendi. Değişik şehir ve ülkelerden bir araya gelen müzisyenler, söyledikleri ezgilerle yerküreye, atmosfere, doğaya dikkat çekmeyi başardılar.

BİTLİS'TE BEŞ MİNARE'Yİ SESLENDİRDİLER

"Doğadan çaldığın yeter Doğa İçin Çal" diyerek yola çıkan ve doğa sorunlarına dikkati çekmek için bir araya gelen müzisyenlerin, 'Doğa İçin Çal' adlı projesinin 5.'si yapıldı. Müzisyenler Bitlis'te Beş Minare türküsünü seslendirdi. Levent Yüksel'den, Şebnem Ferah'a birçok ünlü ismin katıldığı proje yine tıklanma rekorları kıracak.

DOĞA İÇİN ÇAL 5 - BİTLİS'TE 5 MİNARE

Doğa İçin Çal - 5  Bitlis'te Beş Minare

7 AY SÜRDÜ

Konuyla ilgili açıklama yapan "Doğa İçin Çal" projesinin fikir mimarı Fırat Çavaş, "Doğa İçin Çal 5 - Bitlis'te Beş Minare" projesinin 7 ay sürdüğünü ve Türkiye'nin birçok ilinden ve dünyanın dört bir yanından birbirinden değerli birçok gönüllü müzisyenin projeye destek verdiğini dile getirdi.

47 MÜZİSYEN ÇALIŞTI

"Doğa İçin Çal'' projesinde 47 müzisyen çalıştı. Müzisyenlerin ikisi ABD'den.. Bugüne kadar yapılan ''Doğan için çal'' projelerinde ise 365 müzisyen görev aldı.

BİTLİS'İN HARAP HALİNE YAKILAN AĞIT

Video çekimleri, ses kayıtları, kurgu ve düzenlemesini yine Fırat Çavaş'ın üstlendiği projenin beşinci şarkısı olan "Bitlis'te Beş Minare", Rus işgali sonrasında Bitlis'in harap haline yakılmış bir ağıt.

ŞEBNEM FERAH DA VAR LEVENT YÜKSEL DE

Şebnem Ferah, İsmail Altunsaray, Gülçin Ergül (Hepsi), Levent Yüksel, gibi ünlü müzisyenlerin destek verdiği, Grammy ödüllü Evren Göknar'ın masteringini yaptığı türkünün sosyal ve geleneksel medya koordinatörlüğünü yine Google yöneticilerinden Taylan Yıldız üstlendi.

DAHA ÖNCEKİ PROJELER

Daha önce "Divane Aşık Gibi", "Uzun İnce Bir Yoldayım", "Gesi Bağları, Çemberimde Gül Oya, Çayelinden Öteye" türkülerimizi hayata geçiren proje, son olarak da 2012'de Cahit Berkay'ın olumsuz film müziklerini "Selvi Boylum Al Yazmalım, Çiçek Abbas, Devlerin Aşkı" potporisiyle müzik ve doğa severlerle buluşturmuştu.