Doğan Medya savcının cenazesine alınmadı
ensonhaber.com

Teröristlerin şehit savcının başına silah dayadığı o fotoğrafı aleni bir şekilde yayınlayan medya gruplarının hiçbiri Mehmet Selim Kiraz'ın cenaze törenine alınmadı.

TERÖRİSTE TERÖRİST BİLE DİYEMEDİLER

Başbakanlık kaynakları o fotoğrafı basan yayın kuruluşlarının terör propagandasına alet olduğunu belirterek teröriste terörist bile diyemediklerini hatırlattı. O fotoğrafların şehit savcının ailesini, yargı camiasını ve tüm Türkiye'yi derinden sarstığı vurgulanırken medya etik kurallarının çiğnendiği değerlendirmesi yapıldı.

Doğan Medya savcının cenazesine alınmadı

CENAZEYE ALINMADILAR

Kaynaklar, cenazeye katılan vatandaşların söz konusu medya kuruluşlarına tepkili olduğunu belirtirken, karar gazetecilerin güvenliği de düşünülerek alındı.

Doğan Medya savcının cenazesine alınmadı İZLE

DAVUTOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Başbakan Ahmet Davutoğlu şehit savcının cenazesinden sonra yaptığı açıklamada söz konusu medya organlarının cenazeye çekim için alınmamasının talimatını bizzat kendisinin verdiğini söyledi. Başbakan davutoğlu şöyle konuştu:

DOĞAN MEDYA'NIN O ÇOCUĞUN FOTOĞRAFINI ÇEKMEYE HAKKI YOK

Şimdi çıkıp da birisi akreditasyon uyguladınız derse, evet uyguladık. Dün o fotoğrafı çeken basının bu cenazeye gelme hakkı yoktur. O çocuğun fotoğrafını çekmeye hakkı yoktur, olmayacaktır. Ben bu çocuğu kendi evladım gibi görüyorsam onlar da görecekler. Bir kez de acıyı hissedecekler. Bir devleti sahiplenmenin ne olduğunu herkes hissetti. Acıya ızdıraba saygı gösterilirse basının başımın üzerinde yeri var. Bu dediklerim dinlemiyorsa gerekeni yaparız.

Davutoğlu: Akreditasyon talimatını ben verdim İZLE

Doğan Medya savcının cenazesine alınmadı