Dolar 5 ayın zirvesinde

Dolar 5 ayın zirvesinde

Kur yerel seçimler öncesinde 28 Mart'ta 2.1880 seviyesinden işlem görmüş, daha sonra yönünü aşağı çevirerek 2.08'li seviyelere geriledikten sonra dalgalı bir seyir izlemişti.

DOLAR EN YÜKSEK SEVİYEYİ GÖRDÜ

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) istihdam piyasasındaki beklenenden daha güçlü toparlanmanın, faiz oranlarının düşünülenden daha erken yükseltilmesine yol açabileceğinin işaretini vermesinin ardından dolar/TL 2.1880'e kadar yükselerek en son 28 Mart'ta gördüğü seviyelere yükseldi.

İSTİHDAM PİYASASI BEKLENENDEN HIZLI İYİLEŞTİ

Tutanaklarda Fed yetkililerinin istihdam piyasasının beklenenden daha hızlı bir iyileşme kaydettiği konusunda "genel olarak hemfikir" olduklarının altı çizildi.

FED ÜYELERİ KANIT GÖRMEK İSTİYOR

Ancak Fed'in 29-30 Temmuz'daki para politikası kurulu toplantısının dün açıklanan tutanaklarına göre, Fed üyelerinin çoğu faizlerin yükseltilmesi gereken zaman konusundaki fikirlerini değiştirmeden önce daha fazla kanıt görmek de istiyor. Fed tutanaklarında, "Çoğu üyenin faizlerin yükseltileceği zaman konusunda fikirlerinde oluşabilecek bir değişiklik, ekonomik aktivite, istihdam ve enflasyondaki gidişata dair gelecek bilgilere bağlı olacaktır" denildi.