Düzce'deki sel felaketinde aranan son çocuk bulundu
AA

Bölgede kayıp çocuğun bulunması için yürütülen çalışmalar kapsamında arama kurtarma ekipleri, Uğurlu köyüne yaklaşık 1,5 kilometre uzaklıkta bir çocuk cesedine ulaştı.

Ekipler, cesedi bulunduğu yerden çıkardı. Cesedin 3 yaşındaki Kağan Töngel’e ait olduğu belirtildi.

Düzce'deki sel felaketinde aranan son çocuk bulundu

Düzce'deki sel felaketinde aranan son çocuk bulundu ViDEO

SAĞANAĞIN ARDINDAN SEL VE HEYELAN MEYDANA GELDİ

Bölgede 17 ve 18 Temmuz'da etkili olan kuvvetli sağanaktan sonra Cumayeri, Gölyaka ve Akçakoca ilçelerinde Melen Çayı'nın taşması nedeniyle, birçok noktada sel ve heyelan meydana gelmişti.

227 KİŞİ KURTARILMIŞTI

Bölgeye sevk edilen İl Özel İdaresi, AFAD, 112 Acil Servis, itfaiye ve jandarma ekipleri ile helikopterlerin desteğinde köylerde mahsur kalan 227 kişi kurtarılmış, 7 kişi hakkında kayıp ihbarı yapılmıştı.

Düzce'deki sel felaketinde aranan son çocuk bulundu

10 GÜN SONRA BULUNDU

Yürütülen arama kurtarma çalışmalarında, 19 Temmuz'da Fatma Töngel'in, 21 Temmuz'da Cengiz Töngel'in, 22 Temmuz'da ikizlerden 7 yaşındaki Sanem Kaplan'ın, 23 Temmuz'da anne Nilgün Kaplan ile 9 yaşındaki kızı Funda Kaplan'ın, dün de bir çocuğun cesedi bulunmuştu.

7 KİŞİNİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILMIŞ OLDU

Bölgede su baskını ve toprak kaymasının ardından hakkında kayıp ihbarı yapılan 7 kişinin cansız bedenine ulaşılmış oldu.

Düzce'deki sel felaketinde aranan son çocuk bulundu

VALİLİKTEN UYARI YAPILMADIĞI İDDİALARINA YALANLAMA

Bu arada Düzce Valiliği, sel ve su baskınlarının yaşandığı 17 Temmuz gecesi köylerde uyarı yapılmadığı yönündeki iddialarla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

“Meydana gelen sel ve su baskını ile ilgili olarak Meteoroloji uyarı raporunun duyurulmadığı konusunda medyada çıkan bazı haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Akçakoca Kaymakamlığı’na ulaşan meteorolojik uyarı mesajı, 17 Temmuz 2019 Çarşamba günü ilgili tüm muhtarlıklara ve belediyemize zamanında ulaştırılmıştır. Özellikle olayın yoğun yaşandığı köylerimizde gece cami hoparlörlerinden duyurular defaten yapılmıştır. Ayrıca Meteoroloji uyarı raporları Valiliğimizce, mutat olarak da basın aracılığı ile vatandaşlarımıza duyurulmaktadır.”

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)