Eczacıbaşı'nın mezarı açıldı

Eczacıbaşı'nın mezarı açıldı

Eczacıbaşı Holding'in kurucusu Nejat Eczacıbaşı'nın 1961 yılında 46 yaşındayken intihar eden kardeşi Vedat Eczacıbaşı'nın mezarı, Refika Başkır'ın (55) açtığı "Babalık davası" nedeniyle ölümünden 50 yıl sonra açıldı.

DNA TESTİ YAPILACAK

Mahkeme kararıyla hâkim gözetiminde dün açılan Zincirlikuyu'daki mezardan Vedat Eczacıbaşı'na ait kemik örnekleri alınarak Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. DNA testinin ardından Vedat Eczacıbaşı'nın Başkır'ın babası olup olmadığı anlaşılacak. Mezarın açılmasını Refika Başkır ile Vedat Eczacıbaşı'nın kızı Deniz Alatlı da izledi.

Eczacıbaşı'nın mezarı açıldı

EVLENMELERİNE AİLE ONAY VERMEMİŞ

Refika Başkır, annesi ile Vedat Eczacıbaşı hakkında şu iddialarda bulunmuştu: "Annem Eczacıbaşı İlaç Fabrikası'nda çalışırken, patronu Vedat Eczacıbaşı'yla tanışmış. Aşık olmuşlar. Evlilik planları, Eczacıbaşı Ailesi'nin karşı çıkmasıyla sona ermiş. Annem, Vedat Eczacıbaşı'yla olan 6 yıllık beraberliği sonunda hamile kalmış ve beni doğurmuş. İki yıl sonra Vedat Bey, ailesinin onay verdiği başka bir hanımla evlenmiş. Bir türlü annemden kopamamış. Mehmet Faik de annemden boşanmış.

Efsanevi aşk, Eczacıbaşı'nın 1961'deki trajik ölümüne kadar devam etmiş."

(Hürriyet)