Egemen Bağış'tan Rumlara tehdit gibi uyarı

Egemen Bağış'tan Rumlara tehdit gibi uyarı

Başmüzakereci, Avrupa'daki İslam karşıtlığı ve yabancı düşmanlığının endişe verici boyutlara ulaştığına dikkat çekti.

Zaman gazetesinin haberine göre; Bakan Bağış, "Somali'ye balıkçı gönderip, halka balık tutmayı öğreteceğiz. Güvenliğin iyileşmesinin ardından konserve ton balığıfabrikası kurmayı hedefliyoruz." dedi.

TEHDİT GİBİ UYARI: DONANMALAR BUNUN İÇİN VAR

Akdeniz'de 1 Ekim'de petrol aramaya başlayacağını duyuran Kıbrıs Rum Kesimi'ne AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'tan tehdit gibi uyarı geldi. Benzer teşebbüslerde Türkiye'nin daha önce bölgeye savaş gemisini gönderdiğine işaret eden Bakan Bağış, "Donanmalar bunun için var." dedi.

Rum Kesimi'nde geçmişte de bu tür şeyler denediğinde nelerle karşı karşıya kaldığını hatırlayanların varlığına dikkat çeken Bağış, "Onlara ait olmayan sularda arama yapmak yasa dışıdır. Türkiye de uluslararası hukukun kendine verdiği hakkı sonuna kadar kullanır, gereğini yapar. Türkiye'nin ciddiyetini bilirler." diye konuştu.

Daha önceki sondaj girişimlerinde Türk donanmasının bölgeye gittiğinin hatırlatılması üzerine Bakan Bağış, "Deniz Kuvvetleri'ndeki askerlerimizin eğitimi ve teçhizatını; bu orduyu bunun için kurduk. Her türlü opsiyon masadadır, her şey düşünülebilir." dedi.