İmamoğlu, ortak yayın hakkında soruları cevapladı
Detay Haber

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, katıldığı ortak canlı yayında soruları yanıtladı. CHP adayı kendisine yöneltilen Koç grubuna ilişkin ithamlara da tepki gösterdi.

KOÇ İLE TEMAS

Gazeteci Okan Müderrisoğlu, CHP'li adaya özellikle son dönemde ortaya çıkan Koç grubu ile birlikte yürütülüğü iddia edilen çalışmalara ilişkin soru sordu, "Seçim öncesinde böyle bir birliktelik, çalışma oldu mu" sorusunu sordu.

CHP adayı kendisine yöneltilen soruya "Türkiye Cumhuriyeti'nin 100 yıllık bir kuruluşunu hangi ithamla suçluyorsunuz. Sizin şu an bağlı olduğunuz bir grubun, iktidar partisiyle olan münasebetinin milyonda biri kadar o grupla münasebetim yoktur." cevabını verdi.

İmamoğlu'ndan Koç tepkisi VİDEO

BİNALİ YILDIRIM İLE CANLI YAYIN

İmamoğlu, "Israrlı çabamın kabul görmesi güzel. Modaretör konusuna hiç girmedim. İsmail Küçükkaya için karar verildi. Mekansal ve teknik detaylar netleşti.

Zihinlerde hangi sorular varsa sorulması taraftarıyım. Soruları yollamasalar da olur. Eşitliğin korunması gerekir. Her şeyi konuşalım.

Kuşkucu yaklaşım doğru değil. Kabul etmeyin diyenler var. Biz 17 yıldır bu niçin yapılmıyor diyen bir anlayışa sahibiz.

Ben bu münazaraya alışık bir insanım. İnanılmaz bir ferahlık yaratır böyle karşılaşmalar. Ben çok rahatım. İstanbul'u anlatmış biriyim ben. Gönülleri rahat olsun. Bu bir vazifedir. İstanbul halkı adına olan sorumluluğumu Pazar günü yerine getireceğim." dedi.

İmamoğlu, ortak yayın hakkında soruları cevapladı

ORDU'DAKİ VIP KRİZİ

Ordu'da yaşanan VIP krizine ilişkin de değerlendirme yapan İmamoğlu, şunları söyledi:

"Ben bir bayram tebriği için Trabzon'a gittim. Oralıyım. Ata mezarlarımız orada. Ziyaret edip, dua ediyoruz. Bayramlaşma ötesinde bir şey yaşadık. Karadeniz'in yaşadığı en büyük bayramlaşmaydı.

Bir özel uçak kiralayarak Trabzon'a gittik. Trabzon'da beni nerede karşılayacaklar diye sorunlarla ilgilenmem. Teşkilatımız var. Bu güzel buluşmayı karartmak isteyenler oldu. Bir tuzak kuruldu.

Bir kalabalık etrafımızı sardı. Annemin benzi attı. Ne oluyor diye sordum. Buradan girişiniz yasaklandı. Vali beyin talimatı denildi. Vali beye rütbe taktırmayın dedim.

Polislerle karşılaştık. Kusura bakmayın deyip, içeriye geçtik. Bu süreçte onu dedi bunu dedi diye konuşmalar oldu. Konuşulacaksa 1 milyona yakın insanın Karadeniz'de olan ilgisini konuşsun.

Vali bey bize tuzak kurmuştur, ancak ona kim talimat vermiştir. Onu bilmiyorum. Bence gereksiz bir konu.

Benim de oradan girme hakkım var.

Ben insanım. Siz de 72 yaşındaki annenizin yüzünü beyaz görünce, sinirlenirsiniz. Ben çok rahatım, bu tuzaklar çok defadır kurulmuştur.

Vali basitlik yapmıştır. Özür borcu vardır, gündem yaratmıştır."

İmamoğlu, ortak yayın hakkında soruları cevapladı

ADAYLARIN HEMŞEHRİ STRATEJİSİ

"Hemşehrilik kavramının bitmesi lazım. Türkiye'de her kavram bir bölünmeyi beraberinde getiriyor. Ben İstanbullu hemşehrilerimin peşindeyim. Herkesin bir değeri var. Bu değerlerin siyasete alet edildiği ortamlar sıkıntı yaratıyor.

Zerre kadar İstanbul'da yaşayan 16 milyon insanın benim için A'sı da bir, Z'si de bir. "

SEÇİM KAMPANYASINA BAĞIŞLAR

"Yüzbinlerce insan bağışta bulundu. Bunun 23 Haziran seçimleri ile ilgili bir kampanya olduğu şeffaf bir şekilde gösterildi. 23 Haziran'dan sonra her şeyi açıklıkla anlatılacak."

"HDP TÜRKİYE'NİN SİYASİ PARTİSİDİR"

Genel Başkanımızdan yetki aldım. İstanbul ittifakının oyunu istediğimi söyledim. Bunun içinde HDP'li hemşehrim var. Aklımıza gelen herkesin oyuna talibim. Benim garipsediğim taraf şudur: Ben terör örgütlerini takip etmem. Çünkü benim için yok hükmündedirler.

Birçok isim zikrediliyor. Terör örgütü başka ne ifade edebilir ki? 31 Mart'a kadar ben İstanbul'da yaşayan Kürt seçmenim için ne dediysem bugün de aynısını söylüyorum. HDP, Türkiye'nin siyasi partisidir. "

İmamoğlu, ortak yayın hakkında soruları cevapladı

İSRAF VE TASARRUF

"Biz tasarrufu önemseyen bir kurum olduk Beylikdüzü'nde. İsraf merceği her kurumun yeni nesil bir dönemi başlatma adına önemli. Geçmişte çöpe atılmış 500 milyon dolarlara kadar yatırımlar var."

SEÇİM VAATLERİ

"Birazcık kopyala yapıştır gidiyor. 18 günde yaptırdığımız indirimleri bile sahipleniyorlar. 4 ayda Türkiye daha kötü bir yere geldi. Yöneten tarafın vaatte bulunması değil, yapması gerekir."