Elif Şafak'ın kitap kapağı çalıntı çıktı

Elif Şafak'ın kitap kapağı çalıntı çıktı

Yazar Elif Şafak, "İskender" adlı son romanı Doğan Kitap'tan çıktı. Şafak, Fırat'tan başlayıp, Londra'ya kadar uzanan yolculukta, toplumun erkek çocuğa bakışını, insanların aslında en çok sevdiklerini incittiğini ve en buyuk yaraların ailede açıldığını anlatıyor. Elif Şafaki kapakta bir sürpriz yaptığını, romanın kahramanı İskender olarak okuyucusunun karşına çıktığını belirterek, "Daha önce bir kadın yazar, erkek kahramanın kılığında kitabının kapağında yer aldı mı bilmiyorum ama 1,5 yıldır hep İskender olmanın nasıl bir şey olduğunu düşündüm, ister istemez İskenderleştim" demişti.

Akşam yazarı Oray Eğin bugünkü yazısında Elif Şafak'ın kitap kapağını eleştirdi. Eğin Elif Şafak'ın İskender kitabının kapağının Genius Within: The Inner Life of Gleen Gould' belgeselinin afişine ne kadar benzediğini anlattı.

AŞIRMA KAPAK

Elif Şafak'ın kapağında erkek kılığına girdiği 'İskender' kitabı çıktı. Herkesin içinde neler gizliymiş meğerse. Giderek, Şafak'ın kitaplarıyla Serdar Ortaç'ın şarkıları benzeşiyor sanki: Her yaza bir ürün. Tutsa da tutmasa da... Konumuz kitap değil, kapağı... Fazlasıyla 'aşırma' gibi duran o kapak. Bu İnternet çağında 'hırsızlık' gizli kalır mı zannediyor acaba kapağı yapanlar?

İKİ KAPAK ARASINDAKİ BENZERLİK

'İskender' kapağının, Elif Şafak'ın üzerindeki takım elbiseden seçilen renklere kadar 'arak' olduğu hemen ortaya çıktı. Klasik müzik dehasını anlatan 'Genius Within: The Inner Life of Gleen Gould' belgeselinin afişine kadar benziyor değil mi? Kitabın kapağını 'Alametifarika' ajansından Uğurcan Ataoğlu yapmış. Gerçi belki 'çalmış' demek daha doğru olur. Alametifarikası bu olsa gerek!..

Elif Şafak'ın kitap kapağı çalıntı çıktı