Emrah Serbes'in kaza senaryosu
ensonhaber.com

Behzat Ç.'nin senaristi Emrah Serbes, 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan kazada savcılık soruşturmasının kendisine yöneldiğini anlayınca hemen teslim oldu.

EMRAH SERBES VE YALANLARI

Uzun bir açıklama yaparak kendisini vicdanlı bir insan olarak göstermeye çalışan Emrah Serbes'in yalanları tek tek ortaya çıktı.

112'Yİ ARADIM DEMİŞTİ

Kazada hayatını kaybeden baba ile kızın aile avukatı, 112'i aradığını yazan Emrah Serbes'in yalan söylediğini bunun belgelerle kanıtlandığını ifade etti.

ALKOL TESTİ YAPTIRMADI

Emrah Serbes'in kendi yazdığı senaryoya göre teslim olduğunu belirten aile avukatı, Serbes'in kaza sonrası alkol testi yaptırmadığını söyledi.

Emrah Serbes'in kaza senaryosu

NEDEN YAPTI

Peki Emrah Serbes neden alkol testi yaptırmadı? Bu sorunun cevabı oldukça basit..

25 YIL CEZA ALACAKTI

Behzat Ç.'nin senaristi, kazadan sonra testi yaptırsaydı alkollü araç kullandığı ortaya çıkacaktı. Yani; TCK 21. maddedeki "olası kast" düzenlemesiyle cinayet işlemiş gibi ceza alacaktı. Bu ceza da 20 ile 25 yıl arasında değişiyor.

KANITLANMAZSA 4 YIL YATIP ÇIKACAK

2 kişinin ölümüne sebep olan Emrah Serbes'in alkollü olduğu kanıtlanamazsa; taksirle ölüme sebebiyet vermekten en fazla 12 yıl hapis cezası verilecek. Bu cezanın 4 yılı cezaevinde 2 yılı adli kontrolle geçecek.

T TİPİ CEZAEVİNDE

Öte yandan; tutuklanarak Buca Cezaevi'ne gönderilen Emrah Serbes'in buradan Menemen T Tipi Cezaevi'ne nakledildiği öğrenildi.