EMS nedir
ensonhaber.com

Düşük frekanslı akımların iletilmesini sağlayan elektronik cihazlarla, üzerinde elektrotların yer aldığı, giyilebilir yelek ve benzeri ürünlerle gerçekleştirilen egzersiz ve antrenman türü EMS olarak adlandırılıyor.

MOTOR SİNİRLER UYARILIYOR

Giyilebilir teknolojik yelek ve benzeri elektrotlar vasıtasıyla gerçekleştirilen egzersiz programları sayesinde vücut üzerinde yer alan motor sinirler uyarılarak kaslarda ekstra kasılma sağlanıyor.

EMS nedir

ZAMANDAN TASARRUF

Bu sayede kişinin saatlerce spor yaparak uyardığı kaslarını, daha kısa bir sürede ekstra uyararak, zamandan tasarruf ederek güçlü kaslara sahip olması sağlanıyor.

Bir sporcu geleneksel yöntemlerle yaptığı sporda çok fazla efor sarf eder. Ancak bu eforun karşılığında kas gruplarının gelişimi oldukça yavaş olur. Bu sabır ve disiplin gerektirecek bir durumdur. Bu süreci kısaltmak için kullanılan EMS sistemi ile sporcu kısa sürede istediği kas yapısına ulaşmış oluyor.

EMS nedir

FİZİK TEDAVİDE DE KULLANILAN BİR YÖNTEM

Tüm vücut elektriksel kas uyarımı (EMS) ile tedavi edici egzersizlerin uygulanması fizik tedavi alanında son yılların en heyecanlı sonuçlarının alınmasını sağlıyor.

Sistem, yüzeyel ve derin kasları aynı anda çalıştırarak her yaş ve durumda eklemleri koruyup hem kas gücü hem de dayanıklılıkta artış sağlıyor. Bunun sonucunda hastalarda sadece ağrı azalması değil çeviklik ve dayanıklılıkta artış da meydana geliyor.